ZANIMLJIVOSTI
Otkriva kako joj je bilo raditi u Atlantic Grupi: "Privukla me ideja da odmah 'skočim u hladnu vodu'"
Manager.ba/poslovni.hr Regija 30 siječnja, 2020
Izvor fotografije:
poslovni.hr

Kako ističe ova buduća sociologinja, na praksi je poboljšala komunikacijske vještine i naučila razvijati kreativna rješenja koja dovode do unapređenja i poboljšanja poslovanja kompanije.

 

Kako ističu iz Atlantic Grupe, društveno odgovorno poslovanje za njih nije samo slovo na papiru, a podupiranjem projekata kao što je Iskustvo zlata vrijedi zajednici žele dati podršku.

Ove godine im se u sklopu projekta Iskustvo zlata vrijedi pridružila studentica s Fakulteta hrvatske studije Lucija Žgela.

“Projekt Iskustvo zlata vrijedi vidjela sam prvenstveno kao izvrsnu priliku da prije završetka fakulteta saznam što se krije u poslovnom svijetu, stoga sam se odlučila prijaviti kako bih prikupila potrebno iskustvo za daljnji profesionalni razvoj. Privukla me ideja da odmah “skočim u hladnu vodu” i riješim se straha od nepoznatog”, rekla ja Žgela.

Praksu je odradila u Atlantic Grupi u odjelu za Ljudske resurse pod mentorstvom Tine Miličić, Specijalistice za employer branding, koja ju je uvela i upoznala s načinom rada u velikoj organizaciji.

Radom u Atlantic Grupi stekla je razna iskustva među kojima se najviše ističe komunikacija i suradnju s ljudima jer svaki projekt ili zadatak idu preko ruku i umova zaposlenika koji čine tu kompaniju.

“Shvatila sam važnost svakog pojedinca u organizaciji, kao i koliko je bitan njihov zajednički rad pri postizanju visokih rezultata. Također, vidjela sam kako se mladi poput mene razvijaju i napreduju u profesionalnom okruženju te da je napredak moguć uz vlastiti trud i uz potporu kompanije koja taj trud prepoznaje. Na osobnoj razini ovo radno iskustvo donijelo mi je odrešitost u postizanju vlastitih ciljeva unutar i izvan profesionalnog svijeta”, istaknula je Žgela.

Kako ističe ova buduća sociologinja, na praksi je poboljšala komunikacijske vještine i naučila razvijati kreativna rješenja koja dovode do unapređenja i poboljšanja poslovanja kompanije. “Uspješno sam, kroz rješavanje poslovnih izazova, razvila kreativnu slobodu te osjećaj samostalnosti u izvršavanju poslovnih zadataka”, dodala je.

Iskustvom rada u odjelu za Ljudske resurse shvatila je njegov značaj u održavanju uspješnog funkcioniranja kompanije kao povezane cjeline, gdje su međuljudski odnosi i uspješna komunikacija ključ pravilnog protoka informacija i kvalitete poslovanja. ‘’Voljela bih se i dalje razvijati u smjeru Specijalista za ljudske resurse pogotovo zbog cilja koji nosi sa sobom, ali i načina na koji postiže taj cilj, a za mene je to ponajviše kreativnost i povezanost s ljudima koji čine organizaciju’’, rekla je Žgela o svojem sudjelovanju, a zaključuje da joj studij daje osjećaj sigurnosti te da strah od stupanja na tržište rada ipak postoji.

“Najveći strah je nespremnost i nesnalaženje u ‘stvarnom’ svijetu nakon fakulteta. Sve dok traje studij traje i osjećaj sigurnosti, ali razmišljajući o tome što me čeka nakon završetka studija, pojavljuje se strah od nepoznatog koji dovodi do preispitivanja vlastitog znanja i vještina potrebnih u poslovnom okruženju”, zaključila je Lucija Žgela.

 

Ivan Tominac za poslovni.hr

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb