SAVJETI
Otkrila jednostavan trik kojim je za 3 godine uštedjela za kupovinu stana
Manager.ba/Investitor.me Svijet 22 siječnja, 2020
Izvor fotografije:
investitor.me

Novozelanđanka Cherry Haovi postala je pravi hit na internetu nakon što je podijelila jednostavan trik kojim je u tri godine uštedjela novac za novi stan, a svoj ‘recept’ otkrila je u jednoj grupi na Facebooku, gdje je mnoge oduševila svojim načinom štednje.

 

Ona je još 2015. godine kupila novi stan u Oklandu nakon što je za njega štedjela samo tri godine. Time je ujedno i izbjegla da se za kupovinu stana zadužuje kod banaka, s kamatom i dugim rokom otplate.

“Moja majka naučila me kako da organiziram trošenje novca i nakon tri godine mogla sam da kupim stan”, podijelila je Cherry.

I, u čemu je tajna? Cherry tvrdi kako je potrebno novac koji zarađujete podijeliti na tri različita računa.

Prvi račun je za uobičajene troškove poput režija, stanarine, prijevoza, nedjeljnog džeparca i sl. Na drugi račun trebate prebaciti novac koji planirate da trošite za odlazak frizeru, kupovinu odjeće i obuće, poklone, eventualne troškove za doktora i slično, dok na treći račun treba da odvojite novac koji želite uštedjeti.

Ona kaže kako je jako bitno pridržavati se ovih podjela i ne trošiti više od planiranog.

“Nemojte biti u iskušenju s drugog računa trošiti novac za namirnice ili obrnuto. Važno je da se pridržavate onoga što ste si sami odredili”, poručila je ona i objasnila kako se na ovaj način ne treba nužno štedjeti za stan, već za ono što određena osoba želi, poput putovanja, novog automobila, mirovinskog fonda.

Po ovom modelu, važno je da “samo” imate dovoljno velika primanja kako bi odvojili dovoljno novca na tri različita računa.

Pogledajte kako je Cherryeri rasporedila svoju plaću:

 

Tagovi: