DRUGO IZDANJE
ORBIZ Konferencija dovodi novu perspektivu budućeg poslovanja
Manager BiH 04 prosinca, 2023

Prije godinu dana, Erna Šošević, osnivačica i direktorica poslovne platforne Bizbook.ba i Senita Slipac, suosnivačica i direktorica OREA Bazaar, platforme za kreativce, su udružile snage i uz podršku partnera i sponzora, organizovale prvo izdanje ORBIZ Konferencije, donoseći osvježenje i novi koncept pristupa korisnim informacijama i znanjima poslovnoj zajednici naše zemlje.

 

Ovog 14. decembra, pripremite se za obećavajuće drugo izdanje ovog poslovnog događaja, gdje će se sastati poduzetnici i poduzetnice, inovatori i inovatorice, te nove snage domaće i regionalne privrede.

Erna i Senita, su provele godine gradeći svoje poslovne puteve, stvarajući prostor gdje poduzetnicii poduzetnice mogu rasti, učiti i povezivati se. Kroz ORBIZ Konferenciju, one dijele svoje bogato iskustvo i inspirišu druge da koriste razne prilike za razvoj vlastitih biznisa.

"ORBIZ Konferencija je zajednički projekat dugoročnog omogućavanja našim klijentima i kompanijama naše zemlje, novu poslovnu perspektivu kroz različita iskustva poduzetnika i poduzetnica, informacije o dostupnim alatima i strategijama razvoja, kao i umrežavanje kroz poticanje saradnje između domaćih kompanija.” – poručuju organizatorice. 

Ovo drugo izdanje nosi naziv 'Business structure of the Future' (Poslovna struktura budućnosti) i donosi renomirane govornike iz različitih oblasti. Bruno Blumenschein iz Hrvatske, Kosta Petrov iz Sjeverne Makedonije, Selma Kadić - Maglajlić, Lejla Kraljević i mnogi drugi će dijeliti svoja znanja i iskustva, te će kroz keynote govore, izlaganja i fireside chats, pružiti učesnicima jedinstvenu priliku za učenje, dašak biznis inspiracije i umrežavanje.

Konferencija će okupiti 200 učesnika i 20 govornika u sarajevskom kinu CineStar 14. decembra, gdje govornici obraditi teme o proizvodnji i izvozu, prodji i marketing, umjetnoj inteligenciji u biznisu, inovacijama, “bijelim lažima” u poduzetništvu i načinima kako kreirati biznis koji ima svrhu, e-commerce i kako izvesti svoj biznis na drugo tržište, dok će osvivači i osnivačice domaćih i regionalnih startupa dobiti priliku da pokažu na koji nači njihove ideje mogu koristiti privrednoj zajednici naše zemlje.
Koncept ORBIZ-a je prepoznat i podržan od strane Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, ProCredit Bank d.d., te kompanija Ibis Styles Hotels, Monri Payments, Intea BH, Leda, Sito, Sinmax, Kencho Communications & Media i mogih drugih kompanija koje su dale svoj doprinos za organizaciju ovog događaja. 

Sudeći prema agednici listi govornika koje nemamo prilike čuti na postojećim poslovnim događajima, ORBIZ Konferencija obećava da će biti nezaboravan događaj, ispunjen prilikama za sve učesnike jer će drugi dan biti upriličene i radionice. 

Manager.ba je medijski partner događaja. 
 

Tagovi:
Video
ASA BOLNICA
ASA Bolnica Sarajevo, februar 2024
MIRO RAGUŽ
Umjesto građevinskog inženjera postao pionir grafičkog dizajna
RASIM MEMAGIĆ, ALMA RAS D.O.O.
Brend iz Olova koji je krenuo u svijet