JAVNI POZIV
Općina Stari Grad dodjeljuje plastenike: Raspisan Javni poziv
manager.ba/akta.ba BiH 04 ožujka, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Rok za podnošenje prijava na javni poziv je 10 dana od dana objave.

 

Raspisivanjem Javnog poziva za dodjelu plastenika u 2021. godini Općina Stari Grad i ove godine nastavlja sa projektom "Proizvodnja u plastenicima" i podrškom građanima koji se odluče baviti ovom granom privrede.

Građanima će se ove godine dodjeljivati plastenici površine 50 metara kvadratnih s dodatnom opremom, u budžetu Općine Stari Grad za te namjene je planirano 30.000 KM.

"Pravo prijave na ovaj javni poziv imaju svi zainteresirani građani - fizička lica koja imaju mjesto prebivališta i zemljište na području općine Stari Grad Sarajevo i da su zakonski korisnici minimalno 200 m2 poljoprivrednog zemljišta (vlasnik, posjednik, nosilac prava korištenja i dr.) pogodnog za plasteničku proizvodnju", dodali su.

Dodatno uvjet je i da je podnositelj zahtjeva nezaposlen, a dodatni bodovi ostvaruju se za ostale nezaposlene članove porodičnog domaćinstva, penzionere, demobilizirane borce, RVI, obitelji šehida, poginulih, umrlih ili nestalih boraca, civilnih žrtava rata i drugo.

"Detaljni kriteriji propisani su Odlukom o utvrđivanju uslova i postupka za ostvarivanje prava sudjelovanja građana u dodjeli plastenika površine 50m2 sa dodatnom opremom na području općine Stari Grad koja je dostupna na web stranici Općine Stari Grad ( www.starigrad.ba sekcija: javni pozivi, konkursi i oglasi) gdje se također može pročitati i tekst javnog poziva", istakli su.

Rok za podnošenje prijava na javni poziv je 10 dana od dana objave 2. ožujka/marta 2021. godine.

"Poticaj poljoprivredne, plasteničke proizvodnje u općini Stari Grad jedan je od značajnijih ciljeva ove lokalne zajednice koja na taj način nastoji pomoći građanima u osiguravanju vlastite egzistencije, ali i osigurati mogućnost zarade, te masovnije proizvodnje", naveli su.

U posljednjih 12 godina u ovoj općini, donirani su plastenici za 213 građana koji se danas aktivno bave plasteničkom proizvodnjom paprike, paradajza, mrkve, špinata, krastavica, luka i drugog.

Povezani članci

1

2