ALEXANDRA i KATHARINA ANDRESEN
One su najmlađe milijarderke na svijetu
Manager.ba/Dnevni.hr Svijet 12 ožujka, 2018

Najmlađe milijarderke na svijetu su Alexandra i Katharina Andresen, Norvežanke koje su naslijedile udio u obiteljskoj kompaniji.

Biti mlad je lijepo, a biti mlad i milijarder izvanredno. Tako je barem u slučaju sestara Andresen, Alexandre (21) i Katharine (22), koje su najmlađe milijarderke na svijetu.

Prema Forbesu, bogatstvo su dobile 2007. godine kada je njihov otac Johan Andresen na njih prebacio vlasništvo obiteljske investicijske tvrtke Ferd. Svaka sestra imao udio od 42 posto u tvrtki koja postoji još od 1849. godine.

Iako su bogatstvo naslijedile 2007. godine tek su nedavno potvrđene kao najmlađe milijarderke, a svaka od njih danas ”vrijedi” 1,47 milijardi dolara.

Sestre su pripadnice jedne od najpoznatijih norveških obitelji, a Business Insider izdvojio je neke detalje iz njihova života. Školuju se, stažiraju, provode vrijeme s prijateljima, upadaju u nevolje i imaju zabavne hobije.

Iako je među njima samo godina dana razlike, ne čini se da su sestre previše bliske, barem ako je suditi po objavama na društvenim mrežama gdje objavljuju više fotografija svojih prijatelja nego jedna druge, a i njihovi interesi su drugačiji.

Putovanja, jahanje, skijanje…

Alexandra se profesionalno bavi jahanjem i ne planira tako skoro raditi za Ferd.

Iako su djevojke od Ferda naslijedile ogromno bogatstvo, njihov otac rekao je 2015. godine da ih neće prisiljavati da pomažu voditi kompaniju u budućnosti. U jednom intervjuu Alexandra je ipak rekla da zbog svega osjeća veliku odgovornosti i da želi pomoći u razvoju tvrtke.

“Činjenica da moja obitelj ima resurse otvorila mi je mnogo prilika, osobito u jahanju koje zahtijeva puno kapitala. Ali nije dovoljno imati novac za uspjeh”, dodala je djevojka koja je počela jahati u mladoj dobi, a posljednjih godina time se počela i profesionalno baviti.

Ona je u vezi s Joachimom Tollefsenom, profesionalnim MMA borcem koji je pet godina stariji od nje. Na prvi dan 2018. objavili su da su zaručeni.

Iz Alexandrinog Instagrama vidljivo je da dosta putuje. Tako je 2016. bila na odmoru u Indiji, a nedavno je objavila kako seli na Floridu.

Katharina s druge strane tri dana u tjednu stažira u računovodstvenoj tvrtki Ernst & Young i studira društvene znanosti na sveučilištu u Amsterdamu.

Sa svojim dečkom poduzetnikom odmara diljem svijeta, a među destinacijama koje su posjetili su Italija, New York, Belize… Ljubiteljica je mode i često objavljuje fotografije dizajnerske odjeće i torbice.

Bavi se streličarstvom, a obožava i skijanje, kao i ostatak obitelji. Poput sestre, kao mala se bavila jahanjem od kojeg je s godinama odustala, prenosi Dnevnik.hr.

Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo