EDUKACIJE
Održano predavanje 'Zaštita osobnih podataka' u organizacije Asocijacije poduzetnika Hercegovine
Manager.ba BiH 04 travnja, 2019
Izvor fotografije:
manager.ba

U organizaciji Asocijacije poduzetnika Hercegovine danas je u 11:00 sati u restoranu Romanca, u Mostar održano besplatno predavanje "ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA".

 Predavanje su održale odvjetnica Amina Đugum i Selma Šehović, u suradnji sa odvjetničkim uredom Karanović & Partners Beograd.

U svome predavanju, predavačice su se osvrnule prvenstveno na primjere zlouporabe osobnih podataka kao i potrebe za njihovom zaštitom, a zatim i na pravni okvir pod kojim se osobni podaci mogu zaštitititi u Bosni i Hercegovini.

Predavačice su spomenule i aktualne novosti vezane za zlouporabu osobnih podataka, navodeći Cambridge Analytics, kao zorni primjer gdje se sam Mark Zuckerberg morao očitovati pred Američkim Kongresom, zbog osobnih podataka koje prikuplja Facebook.

Također, bilo je spomena i načina na koje kontrolori i obrađivači u BiH mogu temeljem Zakona o radu FBiH koristiti podatke zaposlenika, odnosno kome se obratiti ako posumnjamo da je došlo do zloporabe istih.

Ovo predavanje predstavlja samo jedno u nizu od edukacija koju organizira Asocijacija poduzetnika Hercegovine.

"Asocijacija poduzetnika Hercegovine svojim sad proširenim aktivnostima uvodi i značajne mogućnosti seminara, konferencija i predavanja za članice, njihove djelatnike i sve ljude kojima bi odabrane teme bile zanimljive. Vođeni idejom da je APH mreža koja je zaista potrebna svakom poduzetniku volimo im omogućiti i dodatno znanje i informacije kojim će poboljšati svoje poslovanje. Naša suradnja s odvjetnicama koje su u suradnji s Karanović&Partners dovela nas je do ove današnje teme i zanimljivog susreta kojim su obje strane imale ugodno iskustvo učenja i umrežavanja. Daljnjim aktivnostima APH će nastaviti širiti mrežu i koristimo priliku da zahvalimo svima na podršci općenito, ali i dolaskom danas na ovu predavanje. Naš sljedeći je potez kroz partnerstvo s INTERA TP u organizaciji Međunarodnog B2B susreta koji će biti 9.travnja od 14 sati i koji je još jedna prilika za susrete i umrežavanje. Prijave su otvorene preko INTERA TP službene stranice, ali i na našoj facebook stranici Asocijacija poduzetnika Hercegovine do 08.travnja", kazala je menadžerica APH Helena - Jelena Lončar.

Povezani članci

1

2

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo