BLAŽ
Održan festival vina "Blaž Enology 2019."
Manager.ba/akta.ba BiH 07 rujna, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Četvrti festival vina "Blaž Enology 2019.", na kojemu je svoje proizvode predstavilo više od 20 vinara i vinogradara, održan je pod pokroviteljstvom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u četvrtak u Međugorju.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg kazao je kako je ovaj festival jedinstven po tomu što se na jednom mjestu može kušati i uživati u vinima koja su proizveli hercegovački vinari, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade HNŽ-a.

"I ove godine smo rado prihvatili biti pokroviteljem ovog festivala, na kojemu se na poseban način želi ispričati priča o žilavki i blatini kojima promoviramo našu izvornost, ali i potvrđujemo naša postignuća u proizvodnji vina", kazao je Herceg.

Naveo je kako ga posebno raduje to što je "Blaž Enology" već izašao iz okvira Hercegovine i postao prepoznatljiv i izvan granica Bosne i Hercegovine.

"Naša zajednička zadaća je da svake godine predano radimo na podizanju kvalitete vina, kako bi Hercegovina bila prepoznatljiva kao vinska regija u kojoj se proizvode vrhunska vina", zaključio je predsjednik Herceg, stoji u priopćenju.

Tagovi:
Povezani članci

1