MOSTAR
Odabrane najkvalitetnije biznis ideje studenata Ekonomskog fakulteta
Manager.ba BiH 18 siječnja, 2019

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru u četvrtak, 17. siječnja 2019. godine, održano je natjecanje studenata u biznis planiranju.

Na natjecanju je svoje biznis ideje ove godine predstavilo čak dvanaest timova pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić, a u okviru predmeta “Osnovi poslovnog menadžmenta“, s ciljem stjecanja znanja i sposobnosti iz oblasti menadžmenta.

Naglasak je stavljen na razvoj poduzetničkih sposobnosti studenata, kako bi stečena znanja i vještine mogli primijeniti u budućnosti.

 

 

Kvalitetu koncipiranih biznis planova ocjenjivala je stručna komisija u sljedećem sastavu: 

  • Ispred Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta - Izedin Kurtović, pomoćnik ministra za obrt
  • Ispred ministarstva privrede HNK - pomoćnik ministra za poduzetništvo i obrt Marin Ćorić i pomoćnik ministra za razvoj Maid Ljubović
  • Direktor Impakt inkubatora Fondacije Mozaik Vladimir Marić
  • Osnivačica Apriori BH agencije za profesionalno usavršavanje kroz seminare, radionice i druge edukacijske sadržaje i event managment sa sjedištem u Mostaru te voditeljica projekta BUDI TU zajednice aktivnih roditelja Josipa Terzić Rezić
  • Ispred Asocijacije za regionalni ekonomski razvoj Hercegovine (REDAH) - Admir Logo, voditelj Odjela operacije
  • Ispred Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar - direktorica centra usluga Alisa Gekić

 

 

Treće mjesto pripalo je timu koji je kreirao biznis plan pod nazivom Happy Land. 

Drugo mjesto podijelila su dva tima čiji su biznis planovi nosili nazive Sighter i Biser.

Prema mišljenju žirija, najkvalitetniji projekt imao je tim studenata koji su kreirali biznis plan pod nazivom HNC Company. 

 

 

Ovaj događaj predstavlja sad već tradicionalnu manifestaciju koja se održava na Ekonomskom fakultetu i dokaz je zalaganja nastavnog osoblja da kroz nastavni proces profiliraju sposobne kadrove koji će moći odgovoriti svim izazovima tržišta rada, kako u današnjem vremenu tako i u budućnosti.

Povezani članci

1

2