EDUKACIJE
Obuka, naknada 780 KM, posao: Poziv za sve električare, metalostrugare i instalatere ...
manager.ba/akta.ba BiH 28 srpnja, 2021
Izvor fotografije:
bljesak.info

Javni poziv je otvoren do kraja godine.

 

Agencija za rad i zapošljavanje BiH u suradnji s entitetskim zavodima za zapošljavanje i Zavodom za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, te Savezna agencija za rad SR Njemačke (Bundesagentur für Arbeit - BA) u suradnji s Udruženjem njemačkih obrta (Zentralverband des Deutschen Handwerks - ZDH) su 27.7.2021. godine raspisali novi javni poziv u okviru projekta "Obrti nude budućnost".

Javni poziv je otvoren do kraja godine.

Projektom je predviđeno povećanje kompetencija na tržištu rada za ukupno 120 kandidata kroz regrutaciju, dokvalifikaciju i integraciju kvalifiCIRanih radnika u njemačka obrtna zanimanja za vrijeme trajanja projekta. 

"Ovaj projekt je izvanredna prilika za naše radnike da steknu suvremena znanja i vještine u skladu s njemačkim obrazovnim i stručnim standardima, a važno je naglasiti da se kandidati nakon stjecanja potrebnih znanja i vještina vraćaju u Bosnu i Hercegovinu kako bi ista mogli prenijeti na domaće tržište rada", saopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje.

Projekt je otvoren za zanimanja i kvalifikacije elektroničar/elektroničarka, metalostrugar/metalostrugarka i instalater/Instalaterka za sanitarije, grijanje i klimatizaciju.

Detaljnu listu zanimanja i potrebnih kvalifikacija možete vidjeti ovdje)

U projektu je osigurano besplatno učenje njemačkog jezika u Goethe Institutu, iznos od 780,00 KM za troškove smještaja, hrane i zdravstvenog osiguranja za vrijeme tečaja jezika, te dokvalifikaciju uz rad u Njemačkoj radi dobivanja njemačke diplome.

Detaljne informacije o javnom pozivu nalaze se na sljedećem linku.

 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu
Savjeti