KOMPANIJE
Obuka kompanije Mistral nudi najkompletniju praksu IT talentima
Manager.ba BiH 20 veljače, 2018

Gigi School of Coding je potpuno besplatna obuka domaće kompanije Mistral, pogodna za sve one koji žele izgraditi uspješnu karijeru u IT industriji, a nemaju dovoljno iskustva. Mistral je jedina kompanija u Bosni i Hercegovini koja nudi kompletan program obuke uz svakodnevni praktični rad. 

U stvarnosti, kodiranje čini tek mali dio jedne velike cjeline, to jest projekta. Kako bi polaznici usvojili širok spektar vještina potrebnih za rad na projektu, program podrazumijeva puno radno vrijeme i traje tri mjeseca. Za to vrijeme polaznici prođu svaki korak koji je dio procesa razvoja softverskih rješenja: od ideje do kreiranja, testiranja, te prezentacije klijentu.

Uz vještine iz tehničkih oblasti, učesnici imaju priliku učiti i o rukovođenju IT projekata, usavršiti engleski jezik i osjetiti pravu radnu atmosferu i važnost timskog rada. Svi mentori na programu su vrhunski stručnjaci u svojim poljima koji već duži niz godina rade na najuspješnijim Mistralovim projektima. Pored njih, polaznici se druže i sa ostalim uposlenicima Mistrala na zajedničkim ručkovima, internim predavanjima, druženjima u društvenoj zoni uz razne igre. 

Od 2015. godine kada je obuka počela, 37 mladih profesionalca je uspješno završilo i našlo zaposlenje u BiH i inostranstvu. 60% njih su tu priliku dobili upravo u Mistralu gdje imaju osiguranu kvalitetnu karijeru i profesionalni rast. Trenutno je na obuci četvrta generacija koja broji čak 20 polaznika. 

Mistral redovno objavljuje novosti o Gigi School of Coding na svojoj Facebook stranici, a više o programu možete saznati na www.mistral.ba. Svi zainteresovani su pozvani da prate Mistral i informišu se na vrijeme o sljedećem ciklusu programa i kriterijima za učešće.

Gigi School of Coding obogaćuje Bosnu i Hercegovinu najpoželjnijim stručnim kadrom nudeći najkonkurentnija znanja i uslove ravne poznatim svjetskim firmama. Na ovaj način kompanija direktno utiče na problem nezaposlenosti mladih, a svojim aktivnostima stvara osjetno pozitivan utjecaj na društvo i doprinosi razvoju bolje lokalne zajednice. 

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo