SURADNJA
Obrazovanje novih generacija: Suradnja kompanije LANACO i Banjaluka College-a
manager.ba/akta.ba BiH 11 prosinca, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

U prostorijama BLC-a jučer je potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji koja će dodatno osnažiti razvoj stručnih kadrova za rad u IT industriji, unaprijediti projektnu suradnju između akademske zajednice i privrede, te ostvariti brojne druge pogodnosti definirane Ugovorom.

 

"Izuzetno sam ponosan na cijeli tim BLC-a i kompanije LANACO koji stoji iza ove suradnje. Naš imperativ je biti korak ispred vremena u kojem živimo kako bismo i studente odmah obučavali za budućnost, a upravo kompanija LANACO je to – budućnost. Zato nam je važno da u sklopu ove suradnje, koja podrazumijeva i Oracle akademiju, realiziramo što više projekata, obrazujemo što više studenata i jedni od drugih naučimo mnogo", rekao je doc. dr Nenad Novaković, financijski direktor BLC-a.

 

Ova suradnja omogućit će studentima da se usavršavaju praktično, dodatno će motivirati i studente i osoblje, a kompaniji LANACO dat će priliku da sudjeluje u obrazovanju kadrova neophodnih za buduće projekte.

"Suvremeno tržište rada u sve većoj mjeri pridaje značaj mladim stručnjacima koji posjeduju kvalitetna praktična iskustva i koji su spremni da se uhvate u koštac sa svojom izabranom profesijom. Fakulteti su baza obrazovanja i mjesto sazrijevanja mladih ljudi u profesionalnom smislu", istakao je Dragan Ninić, Menadžer sektora za razvoj poslovanja kompanije LANACO.

Suradnja počinje odmah, a podrazumijevat će kako studente koji su upisali neki od smjerova iz sektora IT ove godine, ali i studente koji već studiraju u ovoj visokoškolskoj ustanovi. 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo