JAVNI POZIV
Objavljen javni poziv o pružanju tehničke podrške u oblasti energetske efikasnosti i energetskog menadžmenta za poduzeća iz BiH
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 04 lipnja, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

U okviru Javnog poziva, predviđena je tehnička podrška za 16 MSP.

 

Eda – Agencija za razvoj poduzeća je u okviru projekta SBA u BiH, raspisala javni poziv za izražavanje interesa za tehničku podršku u oblasti energetske efikasnosti i energetskog menadžmenta.

Predmet javnog poziva je izbor MSP koja su zainteresirana za unapređenje energetske efikasnosti i energetskog menadžmenta. Cilj javnog poziva je unapređenje energetske efikasnosti domaćih MSP, kroz promociju mreža energetske efikasnosti u industriji.

Zainteresiranim MSP, koja imaju potrebu za unapređenjem energetske efikasnosti i energetskog menadžmenta, biće osigurana tehnička podrška kroz financiranje provođenja treninga u oblasti energetske efikasnosti i energetskog menadžmenta, te provođenje energetskog audita, s ciljem identifikacije mogućnosti za unapređenje energetske efikasnosti.

Pored toga, bit će inicirana razmjena znanja i iskustava MSP u okviru navedenih oblasti.

Tehnička podrška će biti osigurana angažiranjem certificiranih energetskih menadžera i auditora.

U okviru Javnog poziva, predviđena je tehnička podrška za 16 MSP. Okvirni period provođenja aktivnosti, odnosno pružanja tehničke podrške je 1. kolovoz/august – 30. studeni/novembar 2021. godine.

Javni poziv ostaje otvoren do izbora 16 MSP zainteresiranih za tehničku podršku, a najkasnije do 1. kolovoza/augusta 2021. godine.

Javni poziv s detaljnim informacijama se može preuzeti na web-stranici Ede.

Javni poziv je objavljen u okviru projekta „Europski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH koji financira Švedska.

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Povezani članci

1

2

Tagovi: