POZITIVAN PRIMJER
Obitelj iz Tomislavgrada ima 11 doktora medicine i farmacije
Manager.ba/bljesak.info BiH 17 prosinca, 2019
Izvor fotografije:
bljesak.info

Znajući da je u posljednjih deset godina Dom zdravlja u Tomislavgradu napustilo 20 mladih liječnika, ohrabruje činjenica da su se i Ružica i Iva odlučile za Tomislavgrad.

 

Prošloga tjedna, točnije u srijedu, 11. prosinca, 2019. godine, upriličena je svečana promocija 70 doktora medicine u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu.

Među njima bile su i dvije Duvanjke, bliske rodice, Iva i Ružica Perić.

Promoventima su se prigodnim riječima obratili dekan Zoran Đogaš i rektor Dragan Ljutić.

Dekan Đogaš je istaknuo kako je ovo prva generacija koja nema staž, no mladi liječnici neće biti nepripremljeni na profesionalne izazove, jer su na Medicinskom fakultetu u Splitu za vrijeme studiranja odrađivali kliničke rotacije, što im je omogućilo stjecanje iskustva u realnom okruženju.

Izrazio je nadu da će svoj profesionalni put nastaviti u našoj domovini, osobito uzevši u obzir činjenicu da na tržištu rada nedostaje doktora medicine.

Međutim, njih dvije su odškrinule vrata zanimljivostima obitelji Perić, iz duvanjskog sela Kola.

Naime, u toj obitelji je 11 doktora medicine, računajući dvije doktorice farmacije, piše Tomislavnews.

Od njih 11 četvero je doktora specijalista.

Otac Frano Perić je doktor medicine, specijalist anesteziologije i reanimatologije, specijalist obiteljske medicine, a njegova starija kćer Ivana je doktorica dentalne medicine te Ružica doktorica medicine.

Otac Josip Perić je doktor medicine, specijalist kirurgije, njegova supruga Mari Perić je doktorica medicine, specijalist radiologije, a sada je njihova kći Iva postala doktorica medicine.

Također ocat Stipan Perić (živi u Berlinu) – doktor dentalne medicine, a njegov sin Josip je doktor dentalne medicine.

Ružica Čolak (Franina, Josipova i Stipanova sestra koja živi u Širokom Brijegu) je diplomirani farmaceut, dok je njena kćer Katarina doktorica medicine, uskoro specijalist neurologije, a Ivana je diplomirani farmaceut.

Najmlađe doktorice Ružica i Iva već rade u Tomislavgradu: Ružica u Domu zdravlja,a Iva u očevoj Poliklinici Perić.

Znajući da je u posljednjih deset godina Dom zdravlja u Tomislavgradu napustilo 20 mladih liječnika, ohrabruje činjenica da su se i Ružica i Iva odlučile za Tomislavgrad.

''Otkad znam za sebe, medicina je jedino zanimanje u kojemu sam se mogla zamisliti stoga sam jako sretna što sam naposljetku i ostvarila svoj san. Za mene je to više od zanimanja, to je životni poziv što sam i shvatila gledajući svoga tatu koji je svoj cijeli život posvetio upravo medicini. Uz njega mogu puno toga naučiti jer ima ogromno znanje i iskustvo. Nadam se da ću jednoga dana biti dobar liječnik kao on'', kazala je Ružica za Tomislavnews.

''Oduvijek sam htjela upisati medicinu, a uzor su mi bili roditelji jer su oboje doktori. Uz njihovu podršku i savjete još vise sam zavoljela ovaj poziv'', kazala je Iva te nadodala kako je sretna jer ima priliku učiti od svojih roditelja.

''Tu bih istaknula trenutan rad s ocem s kojim mogu naučiti mnogo, što će mi pomoći u daljnjem samostalnom radu. Mislim da je rano razmišljati o dalekoj budućnosti, obzirom da sam tek počela, ali veselim se novim pobjedama'', zaključila je. 

Tagovi:
Povezani članci

1

2