PROJEKTI
Novi Zeland nema dovoljno radnika, kampanjom želi privući tisuće britanskih građevinaca
Manager.ba/Klix.ba Svijet 02 studenog, 2017

Novi Zeland je započeo kampanju kojom želi privući tisuće britanskih radnika kako bi pomogli u izgradnji najvećeg infrastrukturnog i stambenog programa.

Blizu 65.000 novih radnika bit će potrebno tijekom sljedećih pet godina kako bi se ostvarili planovi izgradnje u Novom Zelandu, zbog čega je industrijski sektor prisiljen da surađuje s vladom kako bi se osiguralo do sada najveće zapošljavanje za radnike iz Velike Britanije.

Nova vlada predvođena laburistima želi izgraditi 100.000 novih kuća u sljedećih 10 godina, kao dio izbornog obećanja, a planirani su i ogromni infrastrukturni radovi koji će Novi Zeland koštati 125 milijardi dolara. Međutim, nema dovoljno novozelandskih radnika koji bi sudjelovali u ovako velikom projektu.

Vlada predviđa da će potrebe za izgradnjom Novog Zelanda doseći vrhunac 2020. godine. Međutim, usprkos tome što se trenutno na obuci nalazi 11.000 osoba, Novom Zelandu će trebati mnogo više radnika da zadovolje potražnju i zamijene one koji odlaze u mirovinu ili napuštaju radno mjesto.

"Naš građevinski sektor je veoma konkurentan i ovakva međusektorska suradnja se nikad ranije nije dogodila, ali potreba za osobljem zahtijeva da se usredotočimo na sve industrije", rekao je Craig West iz inženjerske kompanije Downer.

Kampanjom se britanski građevinski radnici žele, između ostalog, privući slobodnim aktivnostima koje nudi Novi Zeland, poput surfanja i ribolova.

Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb