FRANCUSKI NACIONALNI PRAZNIK
Nobel s Atlanticom i ove godine na prijemu Francuskog veleposlanstva
Manager.ba BiH 16 srpnja, 2019
Izvor fotografije:
nobel.ba

Francuski ambasador u BiH Guillaume Rousson u četvrtak je u Sarajevu upriličio svečani prijem povodom Nacionalnog praznika Francuske.

Dan pada Bastille slavi se kao znak sjećanja na datum 14. srpnja 1789. godine, odnosno početak velike Francuske revolucije kojom je svrgnuta tadašnja apsolutistička monarhija.

Svečanost proslave spomenutog praznika otvorio je domaćin, ambasador Guillaume Rousson.

Brojnim domaćim i stranim službenicima ukazao je na francusku strategiju za Balkan, koja je izrađena u travnju i koja daje posebne prijedloge za nekoliko važnih oblasti u zemljama ovog područja poput sigurnosti, odbrane i pravosuđa.

 

 

Govoreći o Europskoj uniji podvukao je da je poznato mišljenje Komisije, te da je Mapa puta jasna i zahtjevna.
 

"U tom smislu je od posebne važnosti djelovanje BiH u narednim mjesecima. U očima zemalja članica to djelovanje odražavat će stvarni stupanj angažmana domaćih vlasti na svim nivoima na putu približavanja Europskoj uniji. Zato možemo samo žaliti što u ovom ključnom trenutku nova vlast na nivou Federacije i države još nije u potpunosti konstituirana", izjavio je Rousson.

 

Potpunijem ugođaju ove svečanosti doprinijele su i kompanije koje zastupaju francuske brendove u Bosni i Hercegovini.

Među njima je već tradicionalno i mostarska kompanija Nobel Corporation koja je godinama partner Francuskog veleposlanstva u BiH.

 

 

Ova mostarska kompanija je generalni uvoznik, distributer i partner francuskog Atlantica.

Atlantic je ugledni francuski brend koji je na globalnom svjetskom tržištu poznat kao vodeći  proizvođač električnih konvektora, radijatora i bojlera.

Iako je Atlantic prvotno prepoznat po programu grijanja, danas  je drugi po količini, ali prvi po kvaliteti europski proizvođač bojlera.

Danas Atlantic ima oko 8 000 zaposlenih i posljednjih osam godina je najbolji poslodavac u Francuskoj.

Ove godine Nobel je pripremio poklon vouchere za kupovinu Atlanticovih proizvoda za sve posjetitelje ovog prijema. 

 

 

Dobri odnosi Francuskog veleposlanstva i kompanije Nobel njeguju se godinama, a sretni smo što je ove godine naš gost na prijemu i predstavnik iz samog Atlantica. Ove godine slavimo i 20 godina našeg rada s ovim francuskim brendom, a tisuće pozitivnih komentara naših kupaca su najbolja potvrda da idemo u dobrom smjeru. Atlantic prati, ali mogu reći i postavlja svjetske trendove kada je u pitanju električno grijanje te se radujemo nadolazećim godinama koje će zasigurno kao i dosadašnje biti ispunjene vrhunskim, tehnološkim postignućima.“ kazao je vlasnik tvrke Nobel Corporation, Boris Bošnjak.

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim