2. SAJAM SARAJEVO 4 WALLS
NOBEL-ovi proizvodi dizajnom se savršeno uklapaju u svaki enterijer
Manager.ba BiH 13 travnja, 2018

Jučer je u Olimpijskoj dvorani Zetra otvoren drugi po redu sajam namještaja, uređenja enterijera i eksterijera, tehnike i prateće industrije pod nazivom “Sarajevo 4 Walls”. Na sajmu koji će trajati od 12. do 15. aprila bit će predstavljeno više od 50 kompanija sa više od 80 brendova iz BiH i regiona na površini većoj od 6.000 kvadratnih metara.

Sajam je humanitarnog karaktera, te će sredstva prikupljena prodajom ulaznica biti korištena kao pomoć za korisnike TV emisija "Ispuni mi želju" i "Roditeljska kuća-za djecu oboljelu od karcinoma". Ulaznica za sajam košta dvije KM.

“Iako je tek prvi dan, izuzetno smo zadovoljni posjećenošću sajma. Ja se nadam da ćemo oboriti prošlogodišnji rekord od 18.000 posjetitelja u toku tri dana. Ove godine smo produžili trajanje sajma na četiri dana. Veliki broj naših prošlogodišnjih izlagača je i ove godine sa nama, kao i novi izlagači koji se na ovom sajmu prvi put predstavljaju. Radno vrijeme sajma je od 11 do 19 sati, a u nedjelju zatvaramo sajam u 17 sati. Pozivam sve da dođu i posjete nas, jer imamo jako veliki asortiman proizvoda za uređenje doma i sve možete pronaći na jednom mjestu, te ne morate mnogo lutati. Pored toga, naši izlagači su priredili i sajamske popuste koji se kreću i do 50%”, otkriva PR sajma Indira Redžepović u razgovoru za Manager.ba.

Jedan od izlagača na sajmu je i tvrtka Nobel Corporation iz Mostara. Na svom štandu Nobel nudi bogatu ponudu uređaja za grijanje doma kao što su konvektori i radijatori, te filtera i omekšivača za vodu. Prema riječima marketing koordinatorice Nobel-a, Anđele Petrovć, Nobel se na Sarajevo 4 Walls sajmu odlučio pojaviti ponajviše iz razloga što se Nobel-ovi konvektori i radijatori Atlantic svojim dizajnom savršeno uklapaju u svaki enterijer. U svojoj ponudi Nobel ima i jedinstvene bojlere kao što je Steatite Square koji je prvi bojler na čijem se grijaču ne skuplja kamenac. Ono po čemu je ovaj bojler poseban, u smislu dizajna je njegov četvrtasti oblik.  

“Smatramo da Atlantic pruža idealno rješenje ne samo u smislu toplinske ugodnosti nego i izgleda svakog enterijera. Nobel je za sve posjetitelje sajma priredio i odlične popuste na cjelokupan asortiman”, ističe Petrović. 

Pored bojlera i uređaja za grijanje, Nobel će na svom sajamskom štandu predstaviti i filtere za vodu.

“Voda predstavlja osnovnu životnu namirnicu. To je sirovina bez koje život na planeti Zemlji ne bi bio moguć. Danas, osim sa nestašicom vode, susrećemo se i sa problemom kvalitete vode. U naizgled čistoj vodi može se nalaziti veliki broj različitih komponenti kao što su virusi, bakterije, pesticidi, herbicidi, teški metali, hlor i mnogi drugi. Prolaskom vode kroz RO 5 sistem za filtriranje vode dobivate potpuno čistu vodu za vas i vašu porodicu u procentu od 98% čistoće. U današnjem brzom stilu života, većina ljudi rijetko razmišlja o kvaliteti života i namirnicama koje koriste. Ovaj uređaj je minimalno što možete učiniti za vas i vaše bližnje. RO 5 uređaj moguće je kombinirati i sa Nobel Dispenserom koji predstavlja dodatak koji svojim korisnicima omogućava da u svakom trenutku imaju vrelu, vodu sobne temperature ili hladnu vodu, a svojim dizajnom se odlično uklapa u izgled svake kuhinje. U Nobel-ovom asortimanu se nalaze i sistemi za uštedu vode i energije, sa kojima je moguća ušteda vode i do 70%. Imajući u vidu već spomenuti problem nestašice vode, ugradnjom ovih sistema bili bismo ekološki osviješteni i učinili nešto pozitivno za našu okolinu”, u razgovoru za Manager.ba otkriva Dalila Ivanković, magistra kemije iz Nobel Corporation-a.  

Povezani članci

1

2

Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim