KOMPANIJA
Nobel, Mostar: Revolucionarna tehnologija čišćenja koja uklanja čak i grafite (VIDEO)
manager.ba/fena.ba 26 rujna, 2022

Na 16. međunardnom sajmu privrede u Tešnju kompanija Nobel Corporation iz Mostara predstavila je novu tehnologiju čišćenja gotovo svih površina koja značajno doprinosi smanjenju zagađenja tla i vode.

 

- Radi se o patentiranoj ekološkoj tehnologiji čišćenja i graviranja „Tornado ACS“ za koju smo ekskluzivni zastupnici od prošle godine i to za BiH i još sedam zemalja iz regije - kazao je u razgovoru za Fenu izvršni direktor mostarske kompanije Ivan Marić.

Istaknuo je da ova jedinstvena revolucionarna metoda djeluje bez upotrebe kemikalija, vode i visokog tlaka, a čist i ekološki prihvatljiv proces u potpunosti štiti radne površine.

- Kad je riječ o korištenju,Tornado ACS tehnologija pruža sigurno rukovanje i nema opasnosti od ozljeda, a široko je primjenjiva u čišćenju javnih površina, fasada, uklanjajući čak i grafite, ali i grobnih spomenika, privatnih površina različitih namjena itd – pojasnio je Marić.

Upitan da komentira kako iz perspektive svoje tvrtke gleda na nezavidnu situaciju stanovništva uslijed energetske krize, Marić navodi kako Nobel već dva desetljeća vrši distribuciju konvektora, radijatora i bojlera poznatog francuskog branda Atlantic, kojima se griju domovi velikog broja građana u BiH.

- Posebno bih istaknuo da u ovoj, trenutačnoj krizi i nestašici plina, Atlantic konvektori se dodatno nameću kao pravi izbor vrhunskog električnog grijanja sa uštedama.

Pored toga pokrenuli smo projekat "EcoFriend štedne revolucije". Radi se o jedinstvenom projektu u BiH sa kojim se želi pomoći kako pojedincima tako društvu i državi. U pitanju su sistemi za uštedu vode i energije sa kojima je moguća i garantovana ušteda od 50-70%. Više informacija o „EcoFriend štednoj revoluciji“ i projektu štednje može se naći na stranici www.h2o.ba - kazao je Marić.

Iz Nobela kažu kako od tešanjskog sajma očekuju da se “ponovo umreže i ostvare kontakte sa partnerima”, s kojima u protekle dvije godine, zbog pandemije koronavirusa, i nisu bili u prilici susresti se te pozivaju kompanije zainteresirane za daljnju distribuciju i Nobelovog asortimana proizvoda i suradnju da im se jave.

 

Preuzmite VIDEO

Tekst: Vehid Begunić, FOTO FENA /Hazim Aljović

Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti