ZHŽ
Nedjelja neradni dan za prodavaonice u ZHŽ
Manager.ba/bljesak.info BiH 14 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
bljesak.info

Izuzetak ove odredbe su pekarske radnje koje obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje kruha, peciva, svježe tjestenine i kolača, koje mogu raditi nedjeljom, te u vrijeme blagdana i neradnih dana u vremenu od 07:00 do 10:00 sati.

 

Prodavaonice na području Županije Zapadnohercegovačke neće raditi nedjeljom u dane blagdana i neradnim danima, dok radnim danima mogu biti otvorene od 07:00 do 21:00 sat.

Odlučeno je to na 60. sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke, koja je održana u petak u Širokom Brijegu.

Kako je ranije i najavio, ministar gospodarstva u Vladi Županije Zapadnohercegovačke, Dario Sesar, predložio je spomenutu Odluku, navodi se u priopćenju Vlade.

''Blagdani i neradni dani su oni koji su utvrđeni Zakonom koji uređuje blagdane i neradne dane u Županiji Zapadnohercegovačkoj i oni koje Odlukom proglasi Vlada Županije Zapadnohercegovačke ili Gradsko odnosno Općinsko vijeće. Izuzetak ove odredbe su pekarske radnje koje obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje kruha, peciva, svježe tjestenine i kolača, koje mogu raditi nedjeljom, te u vrijeme blagdana i neradnih dana u vremenu od 07:00 do 10:00 sati. Također, izuzetak su i pravne osobe koje se bave prometom nafte i naftnih derivata, a koje obavljaju prodaju istih, mogu raditi u vremenu od 00:00 do 24:00 sata'', navodi se u priopćenju.

Prodavaonice na području Županije Zapadnohercegovačke dužne su u roku 30 dana uskladiti svoje radno vrijeme od dana stupanja na snagu spomenute Odluke, a kako je priopćeno odluka stupa na snagu osam dana nakon objave u ''Narodnim novinama Županije Zapadnohercegovačke''. 

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna