KOMPANIJE
Nastavak uređenja poslovne zone u Tešnju
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 01 listopada, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Realizirajući strateški cilj Opremanje poslovnih zona s infrastrukturnim sadržajima, Općina Tešanj je na Poziv Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona o subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona u 2019. godini, aplicirala za sredstva potrebna za realizaciju projekta Sanacija i proširenje komunalne infrastrukture prometnica I i III Poslovne zone Glinište (PZ “Ciglana-Glinište”).

Projekt ukupne vrijednosti 211.340,61 KM financirat će se sredstvima Ministarstva za privredu u vrijednosti 150.000,00 KM uz sudjelovanje Općine Tešanj od 61.340,61 KM.

Izgradnja prometnica s pripadajućom komunalnom infrastrukturom u Poslovnoj zoni Glinište je započela 2011. godine realizacijom I faze projekta.

S obzirom na financijsku vrijednost investicije realizacija samog projekta se odvijala fazno, u zavisnosti od priliva financijskih sredstava.

Predmet ovog Projekta je dio prometnica koji se realizirao u samom početku uređenja Poslovne zone Glinište.

Zbog nedostatka sredstava prometnice su asfaltirane samo nosivim slojem asfalta, a projektom je predviđen i habajući sloj.

U toku eksploatacije ali i izgradnje poslovnih objekata, novih prometnica, kroz protekle godine došlo je do oštećenja nosivog sloja asfalta koji otežava sigurno odvijanje saobraćaja.

Ovim Projektom je predviđeno da se izvrši frezanje nosivog sloja asfalta i uradi habajući sloj debljine 5 cm.

Osim toga na ovim prometnicama asfaltirat će se trotoari kako bi se osigurao i siguran saobraćaj za pješake, te izgradnja 28 stubova javne rasvjete s 30 LED svjetiljki kako bi se Poslovna zona Glinište privela krajnjoj namjeni i osiguralo adekvatno poslovno okruženje postojećim i budućim poslovnim subjektima, saopćeno je iz Općine Tešanj.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce