TEHNOLOGIJE
Nakon Messengera i WhatsAppa, Facebook ima novu aplikaciju za komunikaciju
Manager.ba/zimo.dnevnik.hr Svijet 08 travnja, 2020
Izvor fotografije:
zimo.dnevnik.hr

Facebook već ima dvije aplikacije za komunikaciju i svaka ima više od milijardu korisnika, a razlika Tuneda u odnosu na Messenger i WhatsApp jest u tome što je namijenjen isključivo parovima i njihovoj privatnoj komunikaciji.

 

Facebook je prošle godine osnovao poseban odjel unutar kompanije namijenjen razvoju novih servisa i aplikacija. Odjel je nazvan New Production Experimentar Team (NPE) i dosad su predstavili dvije aplikacije - jedna je alat za stvaranje memea, a druga aplikacija za pohranu i organizaciju fotografija po uzoru na Pinterest.

Ovaj tjedan predstavljena je još jedna aplikacija, a riječ je o novom rješenju za komunikaciju nazvanom Tuned. 

Facebook već ima dvije aplikacije za komunikaciju i svaka ima više od milijardu korisnika, a razlika Tuneda u odnosu na Messenger i WhatsApp jest u tome što je namijenjen isključivo parovima i njihovoj privatnoj komunikaciji.

To je neka vrsta digitalnog dnevnika u kojoj će, osim poruka, osobe koje su u vezi moći podijeliti svoja raspoloženja, naljepnice, glasovne poruke, fotografije, glazbu (povezana je sa Spotifyem) itd.

Za korištenje Tuneda, koje je besplatno, nije potrebno imati otvoren profil na Facebooku, no na aplikaciju se odnose ista pravila privatnosti i podataka kao i za Fejs, što znači da se informacije iz privatnog dopisivanja mogu iskoristiti za precizno plasiranje oglasa.

Još nećete moći isprobati ovu aplikaciju jer je na početku dostupna samo korisnicima u SAD-u i Kanadi te samo vlasnicima Appleovih telefona, no možemo pretpostaviti kako će uskoro biti dostupna i na Androidima, a vjerojatno i na drugim tržištima.

Čini se da se Tuned ne razlikuje previše od drugih aplikacija za komunikaciju te će biti zanimljivo koliko će se ljudi/parova, pored Messengera, Vibera, WhatsAppa i drugih aplikacija koje već koriste i putem kojih komuniciraju sa svojim partnerima, odlučiti na korištenje još jedne nove aplikacije koja im neće donijeti nikakve velike novitete.

Prilikom osnivanja odjela NPE iz Facebooka su tada rekli da će, ako se pokaže da aplikacije nemaju neku korist i benefite za korisnikeodustati od njihova daljnjeg razvoja tako da je i to jedna od potencijalnih sudbina Tuneda.

Tagovi:
Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb