BURZE
Nakon dana predaha nastavljeno 'ludilo' oko dionice Kraša: 'Sve ostalo je u drugom planu'
Manager.ba/novac.jutarnji.hr Regija 18 rujna, 2019
Izvor fotografije:
novac.jutarnji.hr


Nakon dana predaha nastavljeno 'ludilo' oko dionice Kraša na Zagrebačkoj burzi. Do 12 sati promet dionicama proizvođača bajadera iznosio je gotovo 30 milijuna kuna, dok je na cijeloj burzi bio 33 milijuna kuna.

Prosječna cijena dionice Kraša je bila na razini od 773 kune, dok je u jednom trenutku cijena skočila na 810 kuna.

To predstavlja rast cijene dionica od 9 posto u odnosu na ponedjeljak, kad su ulagači 'više odmarali', budući je ukupni promet bio 13,6 milijuna kuna, a prosječna cijena dionice 711,99 kuna.

"Na burzi se sve vrti oko dionice Kraša, koja je zadnjih dana najlikvidnija, a cijena joj bilježi velike oscilacije. Čini se da se jučer njezina cijena stabilizirala nešto iznad 700 kuna, nakon što je dan ranije dosegnula 890 kuna. Svi se pitaju tko je kupac, odnosno treći igrač. Mediji špekuliraju, no informacija nije potvrđena, pa ostaje da vidimo je li istinita ili ne", rekao je za Hinu Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos, dodavši da će i dalje dionica Kraša biti u fokusu, a sve ostalo u drugom planu.

Navodni tajanstveni kupac dionica Kraša, koji se krije iza skrbničkog računa RBA Austria banke, jest Nebojša Šaranović, jedan od najpoznatijih srpskih poduzetnika u čijem je vlasništvu ciparska grupacija Kappa Star Limited, u regiji najpoznatija po Jaffa keksima.

 
 

Povezani članci

1

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce