IFTDO
Najveća svjetska HR konferencija sljedećeg tjedna u Sarajevu
Manager.ba 19 lipnja, 2019

Nakon što je 47. puta organizirana IFTDO (International Federation of Training and Development Organisations) konferencija širom svijeta, ove godine da primi svjetske stručnjake iz oblasti ljudskih potencijala pripala je Bosni i Hercegovini i gradu Sarajevo.

48. IFTDO konferencija bit će održana u periodu od 24. do 26. lipnja 2019. godine u sarajevskom hotelu Hills, gdje se očekuje veliki broj domaćih, regionalnih ali i svjetskih HR stručnjaka koji predstavljaju velike svjetske korporacije.

Konferencija će biti otvorena od osam sati, a nakon registracije uslijedit će radni dio konferencije podjeljen u tri cjeline koje će biti bazirane na digitalizaciju, dizajn i mentorstvo, dok će u večernjim satima biti održana ceremonija svečanog otvaranja konferencije gdje će se između ostalog održati oficijelin govor Upravnog odbora konferencije, uručiti specijalne IFTDO nagrade, te networking i zabava.

Drugog dana pored odličnih predavača i tema koje će biti prezentirane svim sudionicima konferencije, bit će otvoren i sajamski dio gdje će se predstaviti svim domaćim ali i inostranim gostima, kompanije koje u svom poslovnom modelu usko specijalizirane za ljudske potencijale.

Kada je u pitanju treći dan pored ključnih govornika i njihovih prezentacija, bit će prezentirane studije slučaja, a neke od njih su i "Kako izgraditi buduće lidere", "Uticaj digitalizacije na poslu", "Prilagođavanje radne snage digitalizaciji".

Na samom kraju konferencije pored ceremonije zatvranja bit će održana i primopredaja organizacije ispred bh. organizacionog Odbora narednoj zemlji organizatoru, a u pitanju je Indija. Detaljan plan prezentacija, govornika i partnera dostupan je na službenoj stranici.

„Veliko nam je zadovoljstvo da smo dobili priliku da u Sarajevu ugostimo najveće svjetske kompanije i njihove predstavnike. IFTDO je prestižna svjetska HR konferencija, koja svake godine kreira odličan trodnevni program koji sadrži brojne korisne teme koje su aktuelne u svijetu. Sigurna sam da će svi učesnici i ove godine biti zadovoljni IFTDO konferencijom u Sarajevu, njenim trodnevnim predavanjima, workshopovima, te sajamskom djelu koji smo pripremili zajedno sa našim partnerima“, izjavila je Jasna Korda, direktor kompanije Origin Europe, glavnog organizatora IFTDO konferencije.

Na konferenciji će između ostalih govoriti i Šeik Mohammed bin Saqr Al Qasimi, osnivač Sunnylanda, Martin Lexa, izvršni potpredsjednik Molnlycke Health Care, dr. Guruvayurappan PV, potpredsjednik kompanije Omega Health Care, Almir Jazvin, član Nadzornog odbora Prevent Grupacije, Dione Williams, lider u HR transformaciji kompanija, dr. Louise O’Nolan, savjetnica kompanije Bahrein Polytechnic, Sanja Miovčić, izvršna direktorica Vijeća stranih investitora BiH (FIC), Albin Zuhrić, direktor kompanije The Headhunter i mnogi drugi stručnjaci iz oblasti ljudskih resursa.

Medijski partneri 48. IFTDO konferencije su klix.ba, Novinska agencija BETA, Nacional, portalanalitika.me, SCC medijska fasada, Profitiraj.hr, biznisinfo.ba, ekapija, Nedeljnik, investitor.me, vijesti.me, Poslovne novine, bizlife.rs, capital.ba, manager.ba, poduzetnik.biz i akta.ba.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji prijavu mogu izvršiti putem web stranice www.iftdo2019.com

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce