KONFERENCIJA
NAJAVLJUJEMO: Prva Konferencija energetskih menadžera u BiH RENEXPO BiH
Manager.ba 13 rujna, 2019

Najveći međunarodni sajam obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša i upravljanja vodama održat će se 23. i 24. listopada/oktobara 2019. u  Sarajevu.

RENEXPO® BiH u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, najznačajnije je mjesto susreta ključnih poslovnih ljudi, donositelja odluka i stručnjaka u području obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, hidroenergije, energija vjetra, biomasa, PV, otpad do energije, e-mobilnost, vodna infrastruktura, obrada otpada / vode.

S ponosom najavljujemo nove konferencije - 1. Konferencija energetskih menadžera u BiH, koje će se fokusirati na teme institucionalizacije sistema upravljanja energijom u Bosni i Hercegovini, kao i otvoriti neka pitanja i dati više informacija o certifikaciji u ovoj oblasti i 1. Konferencija o obnovljivim izvorima energije u centralnom grijanju i hlađenje - koje će se fokusirati na lokalnu energetiku, njenu perspektivu i investicijama u BiH.

Konferencija energetskih menadžera u BiH će ponuditi najnovije informacije o programima edukacije koji se trenutno sprovode, kao i o obavezama prema nedavno usvojenim zakonskim aktima.

Također, godišnji skup je mjesto za razmjenu znanja i informacija, dijaloge i diskusije o poslovnim mogućnostima i dostupnim tehničkim rješenjima za unapređenje sistema EM i energetske efikasnosti u javnom i privatnom sektoru u BiH.

Konferencija o obnovljivim izvorima energije u centralnom grijanju i hlađenje će predstaviti benefite upotrebe obnovljivih izvora energije s naglaskom na smanjenje štetnih emisija i zagađenja zraka optimizaciji cijene toplotne energije, uspješnim primjenama i dostupnim načinima financiranja projekata.

Tehnički dostupna rješenja, efikasna kogeneracija mogu poboljšati operacije i poslovanje postrojenja za daljinsko grijanje/ hlađenje.

Pored osam tematskih konferencija i okruglih stolova RENEXPO® će predstaviti preko 80 izlagača iz 25 zemalja i očekuje se preko 2000 posjetilaca iz sektora održivog razvoja.

Novi trendovi i tehnologije koji će biti predstavljeni na ovogodišnjem RENEXPO®  su veoma relevantni za kvalitetu života stanovnika BiH i direktno utiču na ekonomski razvoj čitavoe regije.

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce