JEDINSTVENO ISKUSTVO ZA OBOŽAVATELJE
Najavljeno otvaranje "Netflix House" - tematski mix maloprodajnih trgovina i restorana
Manager Svijet 21 lipnja, 2024


Streaming div Netflix potvrdio je prethodne planove za otvaranje većih fizičkih trgovina, nazvanih "Netflix Houses", u trgovačkim centrima diljem Sjedinjenih Američkih Država. Ovi centri omogućit će obožavateljima da se urone u svijet svojih omiljenih serija i filmova kroz tematske restorane, suvenirnice i druge interaktivne sadržaje, priopćila je tvrtka.  

Marian Lee, voditeljica marketinga Netflixa, pojasnila je kako će se ponuda u "Netflix Houses" redovito ažurirati, dok će serije i filmovi biti integrirani u ponudu hrane i pića. "Naš cilj je stvoriti jedinstveno iskustvo za obožavatelje koje nadilazi samo gledanje sadržaja na ekranima", rekla je Lee.

U proteklih nekoliko godina, Netflix je otvorio više od 50 privremenih pop-up prostora u 25 gradova širom SAD-a, gdje je promovirao svoje najpopularnije serije i filmove, uključujući južnokorejsku dramsku seriju "Squid Game". No, za razliku od tih privremenih instalacija, Netflix Houses bit će trajni fizički maloprodajni objekti. Prve dvije "Netflix Houses" bit će otvoreni otve godine u Dallasu i Philadelphiji.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada se mnogi trgovački lanci u SAD-u suočavaju s izazovima prilagodbe promjenjivom ponašanju potrošača i rastućoj popularnosti online kupovine. Primjerice, robna kuća Macy's najavila je zatvaranje 150 poslovnih lokacija početkom ove godine. Slični problemi zadesili su i druge velike trgovce poput Neiman Marcusa, Lord & Taylora i Barneys New Yorka, koji su podnijeli zahtjeve za stečaj.

Netflixov ulazak u sektor iskustvene zabave mogao bi pružiti novo uporište za trgovinske centre, koji traže načine kako privući posjetitelje u eri digitalne kupovine.

 

Poslovnipuls.com / Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu