KOMPANIJE
Na sjeveru BiH niče nova tvornica, zemljište dobili besplatno
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 09 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Ova respektabilna brodska firma uspješno posluje na tržištu EU i susjednih zemalja, a trenutno zapošljava oko 75 radnika.

 

Načelnik općine Bosanski Brod Ilija Jovičić i suvlasnik firme DM montaža Mika Zečević potpisali su ugovor o dodjeli neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u vlasništvu općine, radi izgradnje proizvodno-poslovnog objekta.

Zemljište, površine 4.000 metara kvadratnih, nalazi se u poslovnoj zoni Skele. Na ovoj lokaciji bit će izgrađen suvremeni proizvodno-poslovni objekt površine 1.300 metara kvadratnih.

Proizvodna hala imat će površinu 1.000 metara kvadratnih, dok će upravna zgrada zauzimati površinu od 300 kvadrata.

Ova značajna investicija u proizvodne pogone omogućena je kroz brojne olakšice koje općina nudi zainteresiranim investitorima, a sve u cilju otvaranja što većeg broja novih radnih mjesta. Jedna od njih je i dodjela zemljišta bez naknade, u zavisnosti od broja novozaposlenih radnika.

Upravo ovom poduzeću općina Brod je dodijelila zemljište bez naknade jer će, na poslovima proizvodnje dijelova za energetska postrojenja, zaposliti novih 50 radnika.

Inače, ova respektabilna brodska firma bavi se poslovima montaže, izrade i remonta energetskih postrojenja. Uspješno posluje na tržištu EU i susjednih zemalja, a trenutno zapošljava oko 75 radnika.

Da poticajne mjere daju rezultate govori i podatak da općinska uprava trenutno vrši pregovore s još dva potencijalna investitora.

Tagovi:
Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna