MATE RIMAC
Na posudbi koliko treba: Mate Rimac ustupio svoje e-bicikle volonterima Crvenog križa Zagreb
Manager.ba/zimo.dnevnik.hr Regija 08 travnja, 2020
Izvor fotografije:
zimo.dnevnik.hr

No, o svojoj donaciji nisu se željeli hvaliti niti isticati. Tek su nakratko objavili nekoliko fotografija donacije na svom Facebook profilu.

 

Pandemija koronavirusa, a onda i potres koji je pogodio Zagreb, potaknuli su ljude da pomognu drugima. Neki kroz volontiranje, neki kroz donacije, neki jednostavno širenjem informacija o svemu tome.

U cijelom kaosu neposredno nakon potresa, pomalo je neprimjetno prošla velika gesta tvrtke Greyp. Oni su, naime, odmah nakon potresa donirali Crvenom križu Zagreb nekoliko proizvoda po kojima su najpoznatiji - električnih bicikala. 

No, o svojoj donaciji nisu se željeli hvaliti niti isticati. Tek su nakratko objavili nekoliko fotografija donacije na svom Facebook profilu. Upravo kako bismo saznali malo više informacija, kontaktirali smo Greyp. 

Kada je sve krenulo, koronavirus pa potres (Rimac i Greyp sada već četvrti tjedan rade od doma) pitali smo se u Greypu što mi možemo napraviti? Mi imamo naše električne bicikle – te smo mislili da bi naši bicikli možda mogli pomoći nekoj udruzi koja nosi hranu i lijekove starijima, bolesnima, nemoćnima. Da im pomogne u transportu, pojašnjava osnovnu ideju Irena Weber iz Greypa. 

 

Greypova donacija Crvenom križu grada Zagreba - 1 (Foto: Greyp)Nazvali smo Crveni križ na broj koji smo pronašli na internetu, radilo se o Crvenom križu Zagreba. Javila se ljubazna ženska osoba, ja sam se predstavila i rekla da smo spremni, ukoliko im je potrebno ustupiti/posuditi bicikle, ostavila sam svoj broj telefona i rekla im da se jave ukoliko im je potrebna pomoć u vidu bicikala, tj pomoć u smislu olakšavanja prijevoza njihovih volontera, nastavlja Weber.

Već sljedeći dan javili su im se iz Crvenog križa Zagreb, zahvalili im na ponudi i rekli kako bi bicikli zaista dobro došli volonterima. U Greypu su se brzo organizirali. 

Mi smo pripremili 6 bicikala, napravili naljepnice i utovarili bicikle u naš kombi te ih odvezli uz vec tada potrebne propusnice (Greyp je kao i Rimac u Svetoj Nedelji) u Crveni križ u Ilicu. Pokazali smo volonterima kako se pale i gase bicikli te osnovne funkcije, priča Weber.

 

 

Greypova donacija Crvenom križu grada Zagreba - 4 (Foto: Greyp)

 

Greypovi bicikli stalno su spojeni na internet, tako da ekipa ima točan uvid u njihovo korištenje te činjenicu da se redovito koriste. Bicikli su na posudbi do daljnjega odnosno dok se situacija ne smiri

Da ponovim, pitali smo se kako mi možemo pomoći s našim proizvodom u ovim vremenima te sam sigurna da smo ih dali u prave ruke te da volonterima pomažu u bržem kretanju do odredišta, zaključuje na kraju Irena Weber iz Greypa.

Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb