INVESTICIJE
Na Jahorini će biti izgrađen "Hotel Partizan", saznajemo kako izgleda i koliko košta
manager.ba/akta.ba BiH 02 rujna, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Na kvadraturi od 2996 m2, hotel će imati 19 apartmana i 20 soba.

 

Na mjestu devastiranog Doma Partizana na Jahorini uskoro bi trebala početi gradnja "Hotela Partizan" koja će Vladu RS koštati oko 6,9 milijuna KM, saznaje Akta.ba.

Na kvadraturi od 2996 m2, hotel će imati 19 apartmana i 20 soba.

Naime, Ugostiteljski servis Vlade RS objavio je tender za projektiranje, rekonstrukciju, nadogradnju i adaptaciju postojećeg objekta "Dom Partizan" i dogradnju novog luksuznog objekta "Hotel Partizan" koji će biti istih dimenzija. Tender se odnosi i na izgradnju internih saobraćajnica, parkinga, welnes centra i parternog uređenja.

Vrijednost tendera bez PDV-a je 5,9 milijuna KM, a rok za preuzimanje tenderske dokumentacije 15.09.2021.

 

 

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, najkraći rok za završetak kompletnog posla koji je predmet nabavke po sistemu „ključ u ruke“ je 12 mjeseci, od dana uvođenja izvođača u posao. 

Naručitelj se obavezuje da uvede izvođača u posao najkasnije 15 dana od dana zaključenja ugovora. 

Što se tiče tehničke i profesionalne sposobnosti, ponuđači trebaju posjedovati uspješno iskustvo u realizaciji jednog ugovora po principu ″ključ u ruke u ukupnoj vrijednosti najmanje 5.900.000,00 KM bez PDV-a, radovi moraju biti okončani u naznačenom periodu da bi ovaj uvjet bio ispunjen, a ugovor je mogao biti zaključen i radovi započeti i prije tog perioda (u ranijim godinama).

Također, ponuđač mora imati najmanje 20 stalno zaposlenih ili angažiranih radnika građevinske struke.

 

 

Kako se navodi u opisu budućeg "Hotela Partizan", predviđeno je da ima podrum u dijelu ispod SPA centra, prizemlje, tri kata i potkrovlje.

Podrumski dio objekta se nalazi ispod SPA centra. U podrumu su projektirane tehničke prostorije ispod i oko bazena. U podrumu će se nalaziti i prostorija planirana za skijašnicu koja ima direktan izlaz iz objekta na teren.

 

 

Na prizemlju objekta predviđene su zajedničke prostorije i spa centar. S jugozapadne strane prizemlja predviđen je ulaz u hotel. Ispred ulaza u hotel planirana je nadstrešnica. Ulazni hol povezan je s komunikacijom za katove ( lift i stepenište) .

Na prvom, drugom i trećem katu hotela planirane su sobe s kupatilom i hodnikom i apartmani koji imaju dvije sobe (dnevnu i spavaću) i kupatilo.

Na potkrovlju hotela planirane su spavaće sobe koje su povezane sa sobama s trećeg kata i tako formiraju duplekse.

 

 

  • Euro-Express d.o.o.
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Euro-Express d.o.o.
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
Povezani članci

1

2

Tagovi: