ZANIMLJIVOSTI
Mostarski skywalk, mjesto koje oduzima dah
Manager.ba/bljesak.info BiH 21 prosinca, 2020
Izvor fotografije:
bljesak.info

Šetnica sa staklenim pod visoka je oko 15 metara nad obroncima Fortice, a prostor za šetnju dug je skoro 35 metara.

 

Skywalk, vrijedan oko 40 tisuća maraka, projekt je brdsko-biciklističkog udruženja MTBA Mostar, koji je imao za cilj poboljšanje turističke ponude grada na Neretvi.

''Trudimo se da proširimo i uvedemo nešto novo, zato što ljudi dolaze, posjećuju, uvijek traže nešto novo. Najveća atrakcija je pogled na grad i mi ga pokušavamo što više iskoristiti i učiniti pristupačnijim ljudima. Šetnice, staze i vidikovci su nešto što je usmjereno da ljudima omogući da što lakše mogu doći do tih mjesta'', rekao je ranije za Bljesak.info predsjednik udruženja Đani Rahimić.

Šetnica sa staklenim pod visoka je oko 15 metara nad obroncima Fortice, a prostor za šetnju dug je skoro 35 metara.

 

 

Uz, postojeći zip-line, viseći most, biciklističke staze i drugi sadržaj, nudi pravu avanturističku poslasticu udaljenu svega nekoliko minuta voženje od samog grada.

Projekt skywalk na Fortici nominiran je od Grada Mostara u sklopu suradnje s projektom Via Dinarica, te je financiran sredstvima Grada Mostara i projekta Via Dinarica, kojeg implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS). 

 

Povezani članci

1

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce