PROJEKTI
Mostar: Počinju radovi na skoro dva milijuna KM vrijednoj sportskoj dvorani
Manager.ba/bljesak.info BiH 03 ožujka, 2022
Izvor fotografije:
bljesak.info

Sredinom ožujka/marta ove godine kreće gradnja sportske dvorane uz Osnovnu školu Ilije Jakovljevića u mostarskom naselju Centar II.

 

Nakon provedene natječajne procedure Grad Mostar je potpisao ugovore s izvođačem radova i nadzornim organom, a izvođač radova je tvrtka Hering d.o.o. iz Širokog Brijega.

Ugovorena vrijednost radova je 1.976.130 KM, a rok izgradnje je dvije godine, priopćeno je iz Grada Mostara.

U tijeku su aktivnosti na izradi elaborata o uređenju gradilišta, kao i pribavljanje rješenja o privremenoj regulaciji prometa. Veličina parcele koja pripada školi je oko 7.250 metara četvornih, a na novu dvoranu otpada 1.230 metara četvornih.

Foto: Grad Mostar

Dvorana će bi locirana uz zapadnu granicu parcele škole, vodeći računa da se na preostalom dijelu parcele mogu izgraditi vanjska igrališta te da se ne ugrožava normalno funkcioniranje škole.

Dvorana bi trebala biti višenamjenska školska dvorana za tjelesno obrazovanje, s mogućnošću odigravanja utakmica iz sljedećih sportova: rukometkošarka i odbojka, a predloženim rješenjem dvorane omogućen je prostor za montažne tribine kapaciteta 360 sjedećih mjesta.

Uz sportsku dvoranu predviđeni su prostori svlačionica, sanitarija i skladištenja rekvizita. Veličina dvorane je 44,10 x 28,40 metara i visine od 8 metara, navode iz Grada Mostara.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
MARKO ĐUZEL, ZRAČNA LUKA MOSTAR
Dao sam im prazan papir da kažu što žele da se vrate
ARSLAN MESIHOVIĆ
Čovjek u kiltu proizvodi najuzbudljivije pivo u regiji
UGROŽENA PITKA VODA U HERCEGOVINI
Čuvajmo jame naše jer one pune čaše
Savjeti