POSLOVNA ZONA RAMIĆI
Messer BH Gas dobio ekološku dozvolu za nove objekte
Manager BiH 08 srpnja, 2024

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske izdalo je ekološku dozvolu kompaniji Messer BH Gas Petrovo za proizvodno-skladišne objekte u Poslovnoj zoni Ramići u Banjaluci.  

 

Ekološka dozvola izdata je za proizvodno-skladišne objekte zapaljivih plinova u bocama - acetilen2.000 kg i propan-butan plin 4.000 kg, za rezervoare za ostale plinove - argon (10 m3), kisik (20m3), azot (10m3) i ugljen-dioksid (33 m3) u Poslovnoj zoni Ramići.

Messer BH Gas je zahtjev za izdavanje ekološke dozvole podnio sredinom prosinca prošle godine, a kompletiran je u travnju 2024.

Ministarstvo je ocijenilo da su ispunjeni zakonski uvjeti, te je 20.lipnja izdalo rješenje o ekološkoj dozvoli.

Messer BH Gas osnovan je 2007. godine sa sjedištem u Sočkovcu, Općina Petrovo, a u Zenici se nalazi podružnica sa postrojenjem za razlaganje zraka koje je izgrađeno po najsuvremenijim svjetskim metodama. Osnovna sirovina je zrak, a proizvodi su sastavni dijelovi zraka: kisik, argon i dušik.


Od ranije Messer ima u Bosni i Hercegovini firme - Messer Tehnoplin (nastalu udruživanjem kapitala Messer Group GmbH i Plina Sarajevo d.d.,) koja posluje na više lokacija (Sarajevo, Lukavac, Bihać, Banja Luka) i Messer Mostar Plin (nastalu udruživanjem kapitala Messer Group GmbH i Tehnoplina d.d. Mostar). Messer Mostar Plin ima punionicu za kisik, dušik, ugljični dioksid, argon i argonske mješavine i banana-plin.

 

ba.ekapija.com / Manager.ba

Najnovije vijesti
Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!