GOLDEN DRUM FESTIVAL
McCann Worldgroup “Agencijska mreža godine”
Manager.ba BiH 25 listopada, 2017

Četvrti put u posljednjih pet godina McCann Worldgroup, u čijem sastavu je i McCann Sarajevo, proglašena je agencijskom mrežom godine na najznačajnijem festivalu oglašavanja centralne i istočne Europe, Golden Drum.

Tako je prvi put u povijesti zabilježeno da je jedna agencija dobila ovo prestižno priznanje toliko puta zaredom; 2013., 2014. i 2016. godine, dok je 2015. McCann Worldgroup Rumunija proglašena agencijom godine.

Na ovogodišnjem festivalu, 2017., McCann Worldgroup-i ponovno je pripala titula “agencijska mreža godine”, dok je McCann Milan proglašena najuspješnijom agencijom sa tri pobjedničke kampanje.

“Agencijska mreža godine” najznačajnija je nagrada festivala koja se dodjeljuje agenciji s najvećim zbirnim brojem poena osvojenih za prijavljene kampanje. Ove godine Mccann Worldgroup osvojila je tri Grand Prix-a, dva Golden Drum-a i 11 nagrada Silver Drum za ukupno 34 nominovana rada. Nekoliko nagrađenih agencija iz McCann Worldgroup-e su i agencije iz centralne i istočne Europe, koje su pobjednička postolja osvojile za kampanje krerirane za vodeće lokalne ali i globalne klijente, među kojima su Vodafone, Beko, Coca-Cola, KFC, Mega Image, Carlsberg, Rom, Ubrew, Muzej suvremene umjetnosti Beograd, Centro Clinico Nemo.

“Kreirati efektivne kampanje koje na najbolji način komuniciraju proizvode i usluge naših klijenata, te istovremeno biti prepoznat i od strane struke je uvijek dodatna motivacija svim agencijama McCann Worldgroup da i u narednom periodu kreiraju sjajne kampanje. Iznimno je zadovoljstvo biti dio najuspješnije agencijske mreže u centralnoj i istočnoj Europi”, izjavila je Vesna Vlašić Jusupović, Managing Direktor McCann Sarajevo.

John Wright, koordinator za regiju centralne i istočne Europe McCann Worldgroup zaključuje “Iz godine u godinu osvajati pobjedu na ovom festivalu je istinska potvrda naše regionalne snage i kreativnih sposobnosti. Kontinuirano osvajanje nagrada, kako za lokalne tako i za globalne klijente, radom koji uistinu pokreće njihove biznise, je činjenica na koju svi u mreži zaista trebamo biti ponosni”.

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo