DOMAĆI BRAND
Mak Zara počela izvoziti u Europsku uniju
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 27 svibnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Mak Zara, domaći proizvođač premium brendova pralina i čokolada, preko distributera Edex Food realizirala je svoj prvi izvoz na EU tržište.

 

Suho voće u čokoladi stiglo je u Nizozemsku, a trenutno slijedi period ulistavanja u određene markete.

„Cijeli Mak Zara tim izuzetno je ponosan na ovaj uspjeh kojem su prethodili mjeseci priprema plana nastupa na tržištu Holandije u dogovoru s kolegama iz distributerske kompanije. Odlučili smo se predstaviti s proizvodima koji spadaju u kategoriju Suho voće u čokoladi – točnije šljiva, smokva i brusnica u belgijskoj čokoladi. Priprema ambalaže, deklaracija i dokumentacije je zahtijevala angažman svih uposlenika, te im se ovom prilikom zahvaljujem na trudu i spremnosti da u potpunosti realiziraju inicijalni nastup na tržištu EU. Vjerujemo da je ovo početak jedne uspješne suradnje“, istakao je Armin Hodžić, direktor kompanije Mak Zara.

Kategorija Suho voće u čokoladi ima pozitivan trend i rast posljednjih 12 mjeseci na tržištu BiH i ovo je još jedna potvrda kvaliteta Mak Zara proizvoda i van granica BiH.

Iz ove kompanije navode kako će početkom mjeseca lipnja/juna predstaviti i dvije nove vrste proizvoda – Marelica s kokosom u čokoladi i Hurma u čokoladi s kojima će dodatno osnažiti i upotpuniti svoj asortiman.

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce