INVESTICIJE
Luksuzne vile u Ivanici sa morem na dlanu, u planu i turističko naselje
Manager.ba/akta.ba BiH 16 listopada, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Sve vile imaju pogled na Župu Dubrovačku i jadransku obalu, na plaže Kupari, Slano, Mlini, Plat i Cavtat.

 

Biznismen Jovica Božić jedan je od naših najuspješnijih privrednika s prebivalištem u Londonu, koji je u Ivanici između Dubrovnika i Trebinja izgradio luksuzne vile i apartmanski smještaj koji parira najluksuznijim smještajnim objektima na obalama Jadranu.

"U Ivanici ima puno luksuznih vila i svakog dana se grade nove. Mi smo u procesu planiranja izgradnje novog turističkog naselja pod nazivom "Carski do" koje će činiti vile, bungalovi i apartmani", izjavi je on za Trebinjelive.

Kako kaže, Bozholidays u svom portfoliju trenutno raspolaže s 20 luksuznih vila i jednim apartmanskim smještajem. Sastavni dio svake vile čini lijepo uređeno dvorište do detalja s bazenom, tuševima i toaletom napolju, a većina imaju i jacuzzi. Osim toga tu je i posebna ostava za vešeraj.

Dodao je da sve vile imaju pogled na Župu Dubrovačku i jadransku obalu, na plaže Kupari, Slano, Mlini, Plat i Cavtat.

"U Ivanici ima puno luksuznih vila i svakog dana se grade nove. Mi smo u procesu planiranja izgradnje novog turističkog naselja pod nazivom “Carski do” koje će činiti vile, bungalovi i apartmani. Razlog broj jedan zašto neko treba da odsjedne u našoj vili je pogled kome nitko ne može da odoli. Ivanica i naše vile imaju nešto Bogom dato, a to je da su jedino mjesto u BiH s morem na dlanu i to nema cijenu! Drugi razlog su servis i briga koji pružamo gostima", istakao je Božić.
 

Kazao je kako svoje naselje naziva Dubrovnik Heights / Dubrovački visovi jer se nalazi iznad Dubrovnika, “a kada dobijemo vodu i asfalt s pratećom infrastrukturom možemo ličiti i na Beverly Hills i na tome se radi”.

Ako se izuzme ova godinu, posljednjih deset godina najbrojniji gosti bili su Englezi, Irci i Skandinavci u aprilu i maju.

"To je uglavnom onaj zdrav sloj srednjeg staleža: doktori, advokati, profesori, razni menadžeri i ljudi s profesionalnim titulama. Uglavnom, promoviramo porodični turizam, mada dolazi i dosta mladih, zaljubljenih, te mladenaca, koji požele da provedu medeni mjesec u Ivanici, jer ovo malo mjesto pored pomenutog plavetnila ima i prelijepe romantične zalaske Sunca, a crvena boja iznad mora je zaista neopisiva", navodi on.

Kaže da su cijene jeftinije od dubrovačkih a ugođaj je dosta bolji.

"U prethodnim godinama uspijevali smo da za nedjeljni boravak u četverosobnoj vili za osam osoba u kolovozu/augustu postignemo cijenu i preko 6.000 KM. Nama je Dubrovnik reper, ovo što mi nudimo u Hercegovini u Dubrovniku je i do tri puta skuplje i imaju veliku posjećenost. Naš hendikep je granica koju uvijek morate da pređete ako hoćete da se kupate u moru, a naša prednost je sto je Hercegovina mnogo jeftinija kada su u pitanju restorani, hrana je uz to kvalitetnija, a cijene i tri puta manje", dodao je.

Tagovi: