TURIZAM
Ljetna "bajka" na Čiovu
manager.ba/slobodnadalmacija.hr Regija 01 kolovoza, 2022

Uprkos visokim cijenama na plažama koje nisu pristupačne domaćem stanovništvu, Slobodna Dalmacija donosi pozitivnu priču s Jadrana.

 

Zamislite otočić ne tako daleko od Splita, i na njemu šljunčanu plažicu na kojoj su ležaljke. Kako navodi Slobodna Dalmacija, tamo je i kafić u kojemu kava stoji devet (9) kuna, a uz tu konzumaciju ležaljka je - gratis! Za domaće, stranac ipak mora platiti simboličnih 30 kuna. Domaći gost je privilegiran!

 

image

 L.Go.


Vlasnici kafića koji po najpovoljnim cijenama nude svoje proizvode i usluge su Ivana i Mario Uvalić. 

U kafiću radi i njihova najstarija kćer, Emma Uvalić, danas sedamnaestogodišnja djevojka koja je još kao dijete nastupala na nekoliko koncerata s Doris Dragović, darovita mlada pjevačica. Emma marljivo kao mali mrav radi za šankom ljeti kad nema škole, i za svoj rad dobiva plaću.

Ona je inače kafiću i nadjenula ime Music.

Uvalići su svoj objekt smjestili u uvalici, i to već drugu godinu zaredom i sretni su što im posljednjih dana sve više dolaze domaći gosti.

image

 L.Go.

Još uvijek ima mjesta na prekrasnoj obali Jadrana gdje se domaći ljudi osjećaju privilegovano. Plaža iz snova nalazi se sasvim blizu novog čiovskog mosta koji navečer zasja kao snoviđenje. I tom vizurom pomiluje one koji guštaju sve dok u ponoć “Music” ne utihne do novog dana.

 

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce