FESTIVAL VINA
Kušala se ljubuška vina
Manager BiH 13 kolovoza, 2023

 

Devet ljubuških vinara s preko četrdeset etiketa vrhunskih vina predstavilo se u subotu navečer u Ljubuškom na tradicionalnoj vinskoj manifestaciji "Kušaj ljubuška vina".

 

Ljubitelji vina iz Hercegovine i Dalmacije, okupljeni ispred restorana "Amfora" imali su priliku kušati vina Vinarije Buntić, Podruma Begić, Vinarije Majić, Vinarije Čuvalo, Vino Milas, vina Vinogradi Nuić, vina Obiteljski podrumi Sušac, Vinarije obitelji Škegro, te vina Vinarije Keža.

- Ove godine na festivalu se predstavilo devet proizvođača vina iz Ljubuškog, što je do sada najveći broj izlagača - izjavio je za Fenu tajnik Udruge vinogradara i vinara Ljubuškog Branimir Begić. 

Istaknuo je kako je Hercegovina kako vinarska i vinogradarska regija postala jako prepoznatljiva po kvaliteti vina, što pokazuju ocijene i medalje na najprestižnijim svjetskim vinskim natjecanjima, te kako Ljubuški po broju medalja na većini natjecanja prednjači. 

Tako su svi okupljeni vinoljupci na festivalu imali priliku kušati preko četrdeset vrhunskih vina od kojih je njih četrnaest nagrađeno na najprestižnijem svjetskom vinskom natjecanju Decanter u Londonu.

 

Manifestaciju "Kušaj ljubuška vina" organizira Udruge vinogradara i vinara Ljubuški, uz potporu Grada Ljubuškog, Zapadnohercegovačke županije i Turističke zajednice Grada Ljubuškog.

Kao svojevrstan festival vina, manifestacija se u stručnim vinskim krugovima etablirala kao jedan od najznačajnijih i nezaobilaznih vinskih događaja na koji dolaze posjetitelji iz cijele Hercegovine, ali i Dalmacije.

Uz prirodne ljepote, kulturnu baštinu, razne sportske outdoor aktivnosti, kulinarstvo je, a samim time i vrhunska ljubuška vina, ono čime su gosti najviše oduševljeni prilikom posjeta.

 

Fena / Manager.ba

Najnovije vijesti
Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu