KOMPANIJE
Kristal iz Viteza realizirat će projekt u Aziji vrijedan oko 1,4 milijuna KM
manager.ba/indikator.ba BiH 03 ožujka, 2021
Izvor fotografije:
indikator.ba

Kristal je moderna europska kompanija sa tridesetogodišnjom tradicijom u obradi i distribuciji stakla, kao i izradi proizvoda od stakla vrhunske kvalitete.

 

Jedna od vodećih kompanija u oblasti staklarstva u BiH i zemljama regije Kristal d.o.o. Vitez ostvarila je u 2020. godini rekordni prihod u iznosu 25 milijuna KM, a u ovoj godini kreću s realizacijom izazovnog projekta u Aziji, čija je vrijednost oko 1,4 milijuna KM, izvještavaju poslovnenovine.ba.

-Ova godina je počela jako dobro, s projektom kojeg smo dobili u Aziji. To je jedan izazovan posao u vrijednosti od cca 1.400.000 KM. Sljedeća investicija koju planiramo bi trebala biti realizirana početkom 2022. godine, a njena vrijednost je oko 5 miliona KM, kazao je Nikola Franjić, vlasnik i generalni direktor Kristala

Prema njegovim riječima firma je, čak i u vrijeme pandemije COVID-19, imala tendenciju rasta.

- Kristal je imao rast oko 5% u odnosu na 2019. godinu, dok je firma Kristal Glass imala rast od 40%. Iznimno smo ponosni na činjenicu da smo ostvarili rast u prethodnoj godini i da smo opstali, budući da je 2020. godina bila uistinu jako izazovna. Ono što me čini najponosnijim jeste činjenica da nismo morali otpuštati djelatnike, nego smo se uspjeli održati zajedno i prebroditi krizu koju smo imali uslijed otežanih uvjeta za rad. Za nas je 2020. godina bila najbolja godina po prihodima od osnutka firme, premda mi godinama imamo kontinuirani rast. Prihod je iznosio oko 25.000.000 KM, kazao je Franjić.

Kristal je moderna europska kompanija sa tridesetogodišnjom tradicijom u obradi i distribuciji stakla, kao i izradi proizvoda od stakla vrhunske kvalitete.

U njenom sastavu posluju i dvije sestrinske kompanije Kristal Transport d.o.o. Vitez i Kristal Glass u Hrvatskoj, čija je svrha lakša distribucija njihovih proizvoda do kupaca na području Europske unije, kao i uvoz robe iz Europe u BiH.

Tagovi: