DOMAĆI BRAND
Kontejneri iz Potočara za izvoz u 12 zemalja
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 24 siječnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

U 2019. godini proizveli 1.200 kontejnera različitih modela i da je 70 posto plasirano na tržište 12 europskih zemalja, a 30 posto unaprijed je rasprodano domaćim kupcima.

 

Najpozitivniji primjer uspješnog investiranja u Srebrenici u posljednjih pet godina je izgradnja i otvaranje pogona za proizvodnju građevinskih i drugih modela kontejnera koju je pokrenula beogradska firma “Ekonomik group” u Potočarima.

Uspješnost rada i plasmana gotovih kontejnera na tržište najbolje potvrđuje povećanje obujma proizvodnje, kontinuiran rad i rast broja zaposlenih.

Direktor ove firme Bojan Rankić rekao je Srni da je pri otvaranju ovog pogona u ožujku/martu 2018. godine bilo planirano zapošljavanje 20 radnika, ali da je zbog velike potražnje kontejnera za različite namjene na tržištu došlo do povećanja obima proizvodnje, a time rasta broja zaposlenih s 20 na 50 radnika različitih nacionalnosti.

On je naveo da su u 2019. godini proizveli 1.200 kontejnera različitih modela i da je 70 posto plasirano na tržište 12 europskih zemalja, a 30 posto unaprijed je rasprodano domaćim kupcima.

Rankić je istakao da se kontinuitet i dinamika proizvodnje nastavljaju i u ovoj godini jer postoji izraženo interesiranje za njihovim kontejnerima i na domaćem i stranom tržištu.

Firma planira i dalje proširivanje obujma proizvodnje, a time i prijem još 20 radnika u radni odnos, što se uskoro treba realizirati.

Tagovi: