KOMPANIJE
Kompaniju vrijednu 143 milijardi dolara vodi samo s – mobitela
Manager.ba/bljesak.info Svijet 28 studenog, 2019
Izvor fotografije:
investitor.me

Jedini alat koji mu treba za vođenje tako velike kompanije jest njegov telefon te čak više ne koristi ni računalo: Više i ne posjedujem računalo. Telefon je zaista postao ekstenzija mog ureda.  Gdje god da se nalazim, ako imam telefon, mogu raditi.

 

Mlađe generacije koje su odrasle s pametnim telefonima u ruci nisu ni svjesne da su ranije za sve mogućnosti koje danas nude mobiteli, postojali posebni uređaji.

Od klasičnih žičanih telefona, glazbenih playera, fotoaparata, digitalnih asistenata pa do karata i mapa na papirima i brojnih drugih uređaja, sve je to zamijenio gadget koji stane u naš džep.

Prije se tako nešto činilo nevjerojatnim, a danas je stvarnost.

Pored navedenih stvari, pametni telefoni u kombinaciji s brzim i konstantno dostupnim internetom, promijenili su i način na koji poslujemo, a jedna od tih promjena jest da danas više ne trebamo ni klasičan ured.

To je tijekom Dreamforce konferencije potvrdio i Marc Benioff, izvršni direktor poznate kompanije Salesforce koja godišnje ostvari više od 13 milijardi dolara prihoda, dok njena vrijednost iznosi skoro 150 milijardi dolara.

Jedini alat koji mu treba za vođenje tako velike kompanije jest njegov telefon te čak više ne koristi ni računalo: Više i ne posjedujem računalo. Telefon je zaista postao ekstenzija mog ureda.  Gdje god da se nalazim, ako imam telefon, mogu raditi.

Šef Salesforcea nije jedini šef velike kompanije kojemu za vođenje poslovanja ne treba računalo te je i CEO Twittera Jack Dorsey također je rekao kako više ne koristi računala.

Ključ je fokusirati se na pravi tip posla i način na koji se telefon može najbolje iskoristiti za obavljanje posla, komentirali su potpunu zamjenu računala s telefonima na stranici Inc, javlja Zimo.

Napominju kako je telefon važniji od laptopa za šefove kompanija zbog dvije stvari – prvo, vođenje firme često se svodi na veliku količinu komunikacije i upravljanja s menadžerima i ostalim zaposlenicima, zašto je zaista potreban samo telefon.

A drugo je, kako su pokazala neka istraživanja, s obzirom na to da laptop pruža više mogućnosti, veće su i mogućnosti distrakcije, dok se samo s telefonom ljudi mogu bolje fokusirati na konkretne probleme i zadatke.

Pored toga, naravno, na telefonima su danas dostupne brojne aplikacija za produktivnost, a i što je vjerojatno najvažnije, uvijek su kraj nas. 

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb