KOMPANIJE
Kompaniji Bingo izdana dozvola za proizvodnju električne energije
Manager.ba/akta.ba BiH 10 ožujka, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Spomenuta solarna elektrana se nalazi na krovu objekta TC „Hipermarket" Čitluk i instalirane snage je 1.000,00 kW AC. 

 

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na današnjoj sjednici izdala je dozvole za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva ENERGOSOL d.o.o. iz Jablanice i Bingo d.o.o. Tuzla.

Kako smo ranije pisali, Bingo je dobio koncesiju za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetski objekat solarna fotonaponska elektrana „Bingo Solar 05“.

Spomenuta solarna elektrana se nalazi na krovu objekta TC „Hipermarket" Čitluk i instalirane snage je 1.000,00 kW AC. 

Pored ove dvije kompanije, gospodarskom društvu ERDAL d.o.o. iz Sarajeva oduzete su dozvole za rad (licence) za trgovanje LPG-om i za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, dok je za KONZUM d.o.o. Sarajevo doneseno rješenje o privremenom oduzimanju dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, te je ostavljen rok do 17. ožujka 2020. godine za dostavu obavijesti ako namjerava nastaviti s obavljanjem energetske djelatnosti, u suprotnom FERK će donijeti rješenje kojim se trajno oduzima dozvola za rad (licencija), priopćeno je iz FERK-a.

Na redovitoj sjednici donesen je i zaključak po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a za JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, ZD RMU "Đurđevik" d.o.o. - Đurđevik.

U postupak opće rasprave upućeni su nacrti dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: ESPRO d.o.o. Donji Vakuf d.o.o. i SOLATRONIC d.o.o. Sarajevo.

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb