KOMPANIJE
Kompanija Yavuz: Nove investicije i zapošljavanja glavni cilj u 2020.
Manager.ba/akta.ba BiH 10 prosinca, 2019

Riječ je o tvornici smještenoj u Brčkom, koja je ujedno jedna od najvećih tvornica u ovom djelu naše zemlje.

 

U 2020. godini, kompanija Yavuz obilježit će svoj jubilej od 15 godina aktivnog rada i djelovanja na tržištu Bosne i Hercegovine.

Od svog osnivanja do danas, kompanija Yavuz Company doo otvorila je tri tvornice, te 16 poslovnih jedinica u BiH.

Također, ova uspješna kompanija proizvela je prve i jedine bh. PVC profile, koji se proizvode u Brčkom.

Ova kompanija 2019. poslovnu godinu završava s više od 400 zaposlenika, od kojih samo 130 radi u tvornici smještenoj u Brčkom.

"U današnje vrijeme kada je veliki broj konkurencije u našem poslovanju, teško je boriti se s igračima koji su na tržištu BiH, mnogo više i duže zastupljeni od nas. Ali to nama nije prepreka da iz godine u godinu rastemo i razvijamo se, da klijentima nudimo perfektan proizvod koji cijenom i kvalitetom zadovoljava najstrože standarde Europske unije. Naš cilj je da u 2020. godini idemo korak dalje, da pojačamo tržišni udio, razvoj novih i inovativnih proizvoda, da svoje djelovanje iz BiH proširimo i na zemlje regiona, te da se orjentiramo na izvoz naših proizvoda iz BiH diljem svijeta", izjavio je Mustafa Yavuz, vlasnik kompanije Yavuz Company doo.

Kompaniji Yavuz u 2020. godini glavni cilj bit će širenje svojih proizvodnih pogona, te će s postojećih 10.000 kvadratnih metara zatvorenih pogona, 6.000 m2 otvorenog prostora i ukupne površine od 44.000 m2, doći do proširenja pogona na dodatnih 5.000 m2.

Riječ je o tvornici smještenoj u Brčkom, koja je ujedno jedna od najvećih tvornica u ovom djelu naše zemlje.

"Investicije u proizvodnje pogone i razvoj novih proizvoda, naš su najveći cilj. S tim u vezi ako ulažemo u proizvodnju, logičan slijed su i upošljavanja nove radne snage. S obzirom na jako lošu ekonomsku situaciju u našoj zemlji, te odljev mladih ljudi, ali i stručnog kadra, kompanija Yavuz će tijekom 2020. godine raditi na povećanju svog kadra te će se zasigurno zaposliti 10-15% novih uposlenika, koji će raditi u našim tvornicama ili prodajnim jedinicama, kojih samo u BiH imamo 19", dodao je Mustafa  Yavuz.

Bitno za istaći je da ova kompanija od svog osnivanja 2005. godine, pa do danas svake godine povećava prodaju i izvoz za 30 posto.

Kompanija Yavuz svoje proizvode, proizvedene u BiH izvozi u Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Rumuniju, Makedoniju, Njemačku, Tursku, Nigeriju, Alžir, Tajland i druge.

Tagovi:
Povezani članci

1

Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna