KOMPANIJE
Kompanija "Igman" potpisala višemilijunske ugovore sa partnerima iz SAD i Egipta
Manager.ba/akta.ba BiH 12 ožujka, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 70. godišnjice poslovanja, kompanija za proizvodnju oružja i streljiva „Igman“ d.d. Konjic potpisala je jučer ugovore višemilijunske vrijednosti s partnerima iz Sjedinjenih Američkih Država (5,5 milijuna dolara) i Egipta (1,5 milijuna eura).

 

Direktor "Igmana“ Đavid Muratbegović je zbog toga izrazio zadovoljstvo te istaknuo da kompanija gotovo cjelokupnu proizvodnju plasira na strana tržišta, odnosno da izvozi na sve kontinente, u više od 50 zemalja svijeta.

Takav uspjeh, naglasio je, moguće je ostvariti profesionalnim radom zasnovanim na poslovnoj filozofiji gdje se povjerenje gradi i uspjeh postiže uvažavanjem tržišnih zakonitosti.

"'Igman' je danas kompanija koja ostvaruje svoje kratkoročne i dugoročne poslovne ciljeve. Za 'Igmanov' uspjeh zaslužni su, prije svega, zaposlenici u svim sektorima – kontrole, proizvodnje i marketinga, a kojih danas ima 1.263. Ponosan sam što sam na čelu kolektiva koji baštini multikulturalnost i toleranciju, kolektiva gdje je čovjek, radnik na prvom mjestu, kolektiva koji je dobro organiziran, vitalan i strateški usmjeren i proslavlja 70 godina postojanja. Veliko poštovanje izražavam za ljude koji su utemeljili fabriku, za ljude koji su radili i sada rade i sve koji su 'Igman' vodili proteklih sedam decenija", rekao je Muratbegović.

Na akademiji su također federalni premijer Fadil Novalić i partneri iz Amerike i Egipta izrazili mišljenje da su najveća „vrijednost" kompanije uposlenici i dobro liderstvo.

Premijer Novalić čestitao je kompaniji i menadžmentu "Igmana" na uspjehu, navodeći da je 70 godina zaista dug životni vijek.

Ovim događajem završen je program obilježavanja 70. godišnjice najveće bosanskohercegovačke kompanije iz oblasti namjenske industrije "Igman“ d.d. Konjic.

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb