KOMPANIJE
Kolektor u Prijedor donosi nove tehnologije i radna mjesta
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 09 svibnja, 2018

Kompanija Kolektor  CCL, koja je dio velikog slovenskog koncerna, jučer je u Prijedoru održala javnu prezentaciju firme i planova za blisku budućnost, te je najavila početak proizvodnje u ovom gradu do kraja godine.  

Nova proizvodna hala će biti četvrta Kolektorova proizvodna lokacija u Bosni i Hercegovini. Kompanija već ima svoje proizvodne kapacitete u BiH i to u Laktašima, Klašnicama i odskoro u Srpcu, gdje je zaposleno preko 450 radnika.

Predrag Zorić, direktor Kolektora CCL-a, rekao je da se u firmi nadaju da će već do kraja ove godine imati uspostavljene prve linije proizvodnje u Prijedoru. Pored osnovne proizvodnje komutatora i otvaranja velike alatnice, u Prijedoru će pokrenuti proizvodnju mašina za svoje i za eksterne potrebe.

Inače, u proizvodnom programu Kolektora se između ostalog nalaze komutatori za automobilsku industriju, komutatori za ručne i kućanske aparate i elektrokomponente. Među njihovim najpoznatijim kupcima su Valeo, Bosch, Remy, Mahle, Stihl i drugi.

Na nivou Grupacije zaposleno je preko 4.500 radnika a najnovija investicija donijeće nova radna mjesta i u BiH.

Zorić je rekao da su već obavili prve inicijalne razgovore za radna mjesta, te da je prvih šest radnika već spremamo za odlazak na obuku u Sloveniju. Poslije toga nekoliko njih će ići u Kinu, kako bi mogli uraditi adekvatan transfer tehnologija u Prijedoru.

Povezani članci

1

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo