NA PUTOVANJU
Kako prepoznati loš restoran?
Manager BiH 21 ožujka, 2024

Preporuka je oduvijek najbolji način odabira dobrog restorana. A kada se nađete u vama i vašim poznanicima nepoznatom gradu, kada nemate vremena čitati recenzije, postoje znakovi koji ukazuju koje restorane treba izbjegavati. 

 

Brzina - Ako jelo dobijete brzinom svjetlosti, znači kako je već bilo pripremljeno. Zato, pitajte prije nego što poručite za koliko jelo stiže. Ako vam konobar ponosno kaže "za pet minuta", to je loš znak. Većini jela je potrebno barem 15-20 minuta da budu pripremljena.

Mnogo jela na meniju - Restorani koji prave hranu onda kad je naručite obično ne nude bezbroj jela jer je nemoguće imati svježe sastojke za sve. Oni koji vam podgrijavaju unaprijed pripremljenu hranu mamit će vas velikim izborom. Zato bolje birajte restorane s manjim izborom jela jer je veća vjerojatnost kako ćete dobiti svježu hranu.

Lanac restorana - Kad smo u inozemstvu, često zbog sigurnosti biramo restorane za koje smo čuli. Ali, često je bolje izabrati mali, obiteljski restoran. Lanci restorana moraju isporučiti uvijek isto jelo, gdje god da se nalaze. Kako bi to radili, imaju stroge procedura čak i prije nego što hrana dođe do restorana. Hrana se često masovno proizvodi, zaledi, a zatim prema utvrđenim procedurama pravi.

Pržena morska hrana - Ako se na meniju od morske hrane nalazi samo pržena, jasno je kako taj restoran ne služi svježu ribu. Prženje morske hrane jednostavan je način maskiranja prethodno zaleđenih namirnica.

Nemogućnost zamjene - Ako želite provjeriti sprema li se hrana na licu mjesta, zatražite zamjenu nekog sastojka drugim. Ako su zamjene nemoguće, znači kako je hrana vjerojatno unaprijed pripremljena.

 

Ekapija | manager.ba

Video
BERBA URANILA
Kakva će vina doći od ovogodišnje berbe?
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke