SPARK.ME
Jonas Riderstrale, koautor bestselera “Funky business“, je prvi glavni govornik na Spark.me 2020
Manager.ba 17 veljače, 2020
Izvor fotografije:
SPARK.ME

Organizacijski tim Spark.me, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Europi, koja je zakazana za 30. i 31. svibanj/maj u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, je objavio ime prvog glavnog govornika konferencije Spark.me 2020.

 

U pitanju je Jonas Ridderstråle , jedan od najutjecajnijih i najpoštovanijih poslovnih mislilaca na svijetu i koautor bestselera “Funky Business“.

Dr Ridderstråle je stekao svjetsku slavu knjigom “Funky Business” koja je brzo doživjela međunarodni uspjeh i koja je prodata u 300 hiljada primjeraka. Knjiga se, u anketi izdavačke kuće Bloomsbury, našla na 16. mjestu liste najpopularnijih poslovnih knjiga svih vremena. Nastavci, “Karaoke kapitalizam“ i “Funky Business zauvijek”, su također postali globalno priznati manifesti o tome kako ostvariti uspjeh u novom poslovnom svijetu. Sve tri knjige su napisane u koautorstvu sa Kielom Nordstromom, a prevedene su na više od 30 jezika i objavljene su u preko 50 država.

Dr Ridderstråle je svjetski poznati švedski akademik, s doktoratom u oblasti međunarodnog biznisa i gostujući je profesor na Ashridge poslovnoj školi u Velikoj Britaniji. Istraživačka kompanija Global Gurus ga je izabrala kao jednog od Top 30 menadžment profesionalaca na svijetu i rangirala ga među Top 5 u Europi. Njegova originalna, provokativna, inspirativna i dinamična predavanja su ga učinila govornikom koji je predavao na događajima od Moskve do Mumbaija i od San Franciska do Šangaja. Angažiran je kao konzultant za mnoge multinacionalne kompanije, državne institucije, sportske klubove i sindikate. Riderstraleove ideje privlače ogromnu pažnju medija širom svijeta, pa se njegov rad može naći i u globalnim publikacijama kao što su Fortune, Fast Company, Time magazine, Financial Times, The Times, Stern, Newsweek, Paris Match i mnoge druge.

Karte za konferenciju Spark.me 2020 se mogu kupiti na službenoj web stranici konferencije - www.spark.me. Puna cijena karte iznosi 300€, ali zainteresirani trenutno mogu kupiti svoju kartu po specijalnoj cijeni od 100€, jer je u prodaju pušteno 50 promotivnih karata. Kao motivacija za sve mlade ljude željne znanja, u ponudi su i studentske karte po cijeni od svega 50€, koje su namijenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina. Cijena karte uključuje pristup svim predavanjima (30-31. maja), startup takmičenju (30-31. maja), ručak na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem (30. maja). Cijena karte ne uključuje troškove prijevoza i smještaja. Kupljene karte se mogu naknadno prenijeti na drugu osobu (“name change”), ali se uplaćeni novac ne može refundirati.

 

 

Spark.me, jedna od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Europi, koja je zakazana za 30. i 31. svibanj/maj, se organizira u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, jednom od najvećih auditorijuma u Crnoj Gori. Ovo je drugi put da će se Spark.me održati u Porto Montenegru, srcu nautičkog turizma Crne Gore i jednoj od najekskluzivnijih marina na Jadranskom primorju. Organizator Spark.me je kompanija doMEn d.o.o, agent registracije crnogorskog nacionalnog internet domena - .ME, koja od 2013. godine organizira konferenciju jednom godišnje. Spark.me nudi priliku sudionicima da o aktualnim trendovima u oblasti marketinga, tehnologije i biznisa uče od svjetski poznatih eksperata, te da ostvare kontakt s liderima iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i inovacija, maketarima, startupovima i ljudima željnih znanja. U 2019. godini, konferenciji Spark.me je prisustvovalo preko 720 sudionika iz 21 države širom svijeta.

Za više informacija o Spark.me 2020 posjetite zvanični sajt konferencije na adresi www.spark.me, Facebook stranicu www.facebook.com/sparkdotme, Twitter nalog www.twitter.com/sparkdotme i Instagram nalog www.instagram.com/sparkdotme/

Tagovi: