PROJEKTI
Još 11 luksuznih vila na Poljinama
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 27 kolovoza, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Sarajevsko naselje Poljine očito je interesantno investitorima jer bi tamo uskoro moglo biti sagrađeno više stambenih kompleksa.

 

Jedan od njih je “Stambeno naselje Poljine”.  Općinsko vijeće Centar Sarajevo je 29. srpnja/jula 2020. godine donijelo Nacrt odluke o usvajanju i odluke o provođenju Regulativnog plana „Stambeno naselje Poljine“.  

Stambeno naselje Poljine

S obzirom na preporuke kriznih štabova u vezi okupljanja građana, a s ciljem prevencije širenja koronavirusa, ustanovljena je praksa da građani mogu elektronskim putem upućivati svoje primjedbe, prijedloge i sugestije na predloženu plansku dokumentaciju.

Stoga će javni uvid u Nacrt plana te javna rasprava biti održana elektronskim putem.

Kako se vidi iz nacrta plana, predviđena je gradnja 11 luksuznih vila. 

Više naselja
Kako je BiznisInfo nedavno objavio, Općinsko vijeće Centar Sarajevo je 16. srpnja/jula 2020. godine donijelo odluku o pristupanju izradi regulativnog plana Stambeno naselje “Green Building Resort“, također na Poljinama.

To znači da bi mogla biti izgrađena dva nova naselja u neposrednoj blizini, i to u susjedstvu projekta “Poljine Hills” koji realizira kompanija “Al Shiddi Group”.

Plan za Green Building Resort na Poljinama

Pisali smo da se kao vlasnik kompanije “Green Building d.o.o. Sarajevo” u sudskim registrima navodi se Muhidin Šehović.

Tko su vlasnici 

Kada je riječ o projektu “Stambeno naselje Poljine“, BiznisInfo saznaje da je zemljište u vlasništvu kompanije Fahad International d.o.o. Sarajevo. Vlasnik ove kompanije je Fahad Sulaiman Alrajhi iz Rijada u Saudijskoj Arabiji,

Inače, Poljine su već poznate kao mjesto gdje mnogi pripadnici sarajevske elite imaju vile. 

Tagovi:
Povezani članci

1