POZNATI I SLAVNI
Jeste li vidjeli ĐOKOVIĆEVU fotografiju iz HRVATSKE – turist ili influenser kojeg bi svatko poželio? (FOTO/VIDEO)
Manager.ba/bizlife.rs Regija 17 kolovoza, 2019
Izvor fotografije:
bizlife.rs

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković nakon spektakularne pobjede u finalu i osvajanja Wimbledona odmor je potražio u Hrvatskoj gdje je krajem prošlog mjeseca boravio sa suprugom Jelenom.

Da je to tako, njegovi fanovi su saznali jer se na društvenim mrežama pojavila snimka na osobnom Instagram profilu najboljeg tenisača svijeta sa Korčule.

Na snimci se vidi kako u društvu supruge i prijatelja u neformalnoj i opuštenoj atmosferi uživa uz čuvenu klapu i hit Olivera Dragojevića.

„Kad mi dođeš tiii i osmeh vratiš miii, sva patnja i bol života mog će proć… Čarobno veče. Pevanje sa klapom sa Korčule. Divno iskustvo. Zahvalan što delim ovako posebne trenutke sa Jelenom“, napisao je srpski tenisač u opisu videa.

Video je pogledan više od 770.000 puta, a izazvao je mnogo pozitivnih reakcija i komentara, među kojima su i komentari nekih Hrvata koji su Novaku zahvalili na promociji njihove zemlje.

Novak je svoje pratitelje na društvenim mrežama odmah sutradan obradovao još jednom, ovoga puta idiličnom i poprilično profesionalnom fotografijom sa odmora na kojoj se vidi kako on i Jelena uživaju na dušecima u obliku leptira u besprijekornom tirkiznom moru, sudeći prema lokaciji koju je naveo, Hrvatske.

Fotografija je više puta zumirana i izgleda kao da je uslikana pomoću drona.

I ova Novakova objava prikupila je više od 330.000 „lajkova“, izazvala je lavinu pozitivnih komentara i još više komentara zahvalnih građana Hrvatske na promociji „baš njihove zemlje od toliko drugih“, a i nekih komentara stranaca koji su ga pitali u kom se mjestu nalazi ili kako da dođu do Korčule.

– Bravo Nole! Svaka ti čast! Nema bolje reklame! Uživajte; Koje mjesto u Hrvatskoj? Moram da ga dodam na svoju listu želja; Prelijepo, prelijepo! Uživaj; Najbolja reklama za Lijepu Našu. Svaka čast! Nole volimo te; Zadnja 2 dana uspješnije ispromovira Hrvatsku nego Hrvatska turistička zajednica kroz cilu godinu – samo su neki od komentara na Instagramu.

 

Nije ni čudo što je mjesto u kojem Novak odmara naišlo na toliki odjek i interesiranje i što su mu mnogi Hrvati zahvalni na promociji njihove zemlje, s obzirom na to da, osim što je najbolji tenisač svijeta, Novak ima šest milijuna pratitelja na Instagramu i više od sedam milijuna pratitelja na Facebooku.

Pitali smo Aleksandra Seničića, direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) kakav je značaj ovakve vrste promocije za jednu destinaciju.

„Ovo apsolutno jeste promocija destinacije. Svi to pokušavaju manje više da urade. Crna Gora je imala Stalonea i još neke glumce, snimala je film o Jaemsu Bondu, dakle subvencije i plaćena aktivnost. Za Srbiju se ne sećam da je neko skoro iskorišten u tom smislu. Mi nekako ne umijemo tako nešto da uradimo. Recimo Hrvati su doveli najgledanili reality program iz Koreje u Hrvatsku prije nekoliko godina i podigli značajno interes na tom tržištu“,kaže Seničić.

 

Podsjetićemo da je i planetarno popularna serija „Igra prijestolja“ snimana i na više lokacija u Hrvatskoj, čime je Hrvatska privukla nevjerovatan broj turista i dodatno se pozicionirala kao top turistička destinacija.

Seničić kaže i da Novak Đoković u ovom slučaju jeste influenser koga bi svako poželeo imajući u vidu da je upravo na vrhuncu karijere i ističe da je samo pitanje da li to radi dobrovoljno i kao prijatelj ili kao dio promo kampanje koja je plaćena na neki način.

„Svakako je dobar potez i veoma mudro da se u trenutku kada je jedna od najgorih sezona čini takav potez. Mi ga nikada nismo koristili kao brend, a koji je razlog ne znam“, navodi on.

Na konstataciju da se prvi snimak sa Korčule činio spontan i autentičan, što baš ne djeluje kao slučaj kada je riječ o seriji njegovih fotografija u moru, Seničić odgovara:

„Nisu Hrvati naivni da propuste takvu priliku“, kaže direktor YUTA.

Podsjetimo da iz dana u dan hrvatski mediji prenose da je turistička sezona propala, da je mnogo manje noćenja, da su trajekti prazni, da Hrvatska turistička agencija skriva podatke o broju turista, da su otoci prazni – Brač, Vis i Korčula…

 

Tagovi:
Povezani članci

1

2