POSAO.BA
Jeste li izabrali Najpoželjnijeg poslodavca u BiH?
Manager.ba/akta.ba BiH 05 ožujka, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Najnovije istraživanje koje je proveo portal Posao.ba pokazuje da je Bosancima i Hercegovcima najvažniji kriterij na radnom mjestu dobri međuljudski odnosi (42%), na drugom mjestu priznanje za obavljen rad (24%), dok je tek na trećem mjestu novac, tj. visina primanja (19%).

Poslodavac koji se bavi time kako se osjeća njegov radnik na radnom mjestu, neupitno će biti Najpoželjniji.

Glasajte za Najpoželjnijeg poslodavca i osvojite vrijednu nagradu!

Manje od mjesec dana nas dijeli do kraja najvećeg istraživanja o najpoželjnijim poslodavcima u BiH.

Izaberite poslodavca koji po vašem mišljenju nudi najbolje uvjete za rad i razvoj zaposlenih i sudjelujte u kreiranju pozitivne atmosfere na tržištu rada naše zemlje.

Kompanija Kolektiv i portal Posao.ba – vodeći portal za zapošljavanje u BiH, već trinaestu godinu zaredom organiziraju najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima na području Bosne i Hercegovine.

Svečanoj ceremoniji ovog projekta od društvene koristi, proglašenja najpoželjnijih poslodavaca prethodi dvomjesečno online istraživanje, tijekom kojeg svi posjetitelji portala www.posao.ba imaju priliku da glasaju za kompanije koje su po njihovom mišljenju najpoželjniji poslodavci u BiH.

Istraživanje je otvoreno do kraja ožujka 2019. godine, a sudionike istraživanja očekuju i vrijedne nagrade.

 

Priznanje za poslodavce koji nude najbolje uslove za rad

 

Cilj ovog društveno odgovornog projekta jeste da se kompanije dodatno motiviraju da nastave s dobrim praksama, te da kontinuirano rade na poboljšanju svojih odnosa prema zaposlenicima, vodeći se samo jednom parolom – sretan radnik, uspješna kompanija.

Istraživanje također nastoji unaprijediti i imidž privatnog sektora kao poslodavca, te podstaknuti nova zapošljavanja u privatnom sektoru.

 

Snažan brend poslodavca privlači dobre radnike

 

Jedan od glavnih izazova s kojim se kompanije u BiH susreću je pronalazak i zadržavanje  kompetentnih i talentovanih zaposlenika.

Brojna istraživanja pokazuju da jak brend poslodavca može značajno olakšati proces pronalaženja novih zaposlenika, te smanjiti troškove novih zapošljavanja za polovinu, kao i broj otkaza od strane zaposlenih.

S tim se slažu i oni koji traže posaoi, jer više od polovine njih kažu da je brend poslodavca jedan od ključnih razloga zbog kojih se odlučuju prihvatiti ili odbiti ponudu za posao.

 

"Najpoželjniji poslodavac" - kompanija u kojoj želite raditi

 

Priznanje „Najpoželjniji poslodavac“ omogućuje kompaniji da se pozicionira u svijesti onih koji traže posao kao mjesto na kojem bi željeli raditi i napredovati, te doprinosi jačanju atraktivosti kompanije i vrijednosti njenog brenda gledano iz ugla javnosti i njenih budućih zaposlenika.

Postojećim zaposlenicima ovo priznanje daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u Bosni i Hercegovini, što doprinosi njihovom općem zadovoljstvu, povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu.

Medijski partneri Najpoželjnijeg poslodavca 2019. godine su Akta.ba, Klix.ba, Business Magazin i RSG radio.

A hoće li će se vaša kompanija ili poslodavac ove godine naći na listi najpoželjnijih?

Sudjelujte u anketi i saznajte!

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb