MILIJARDERI
Jeff Bezos u 2020. ušao kao najbogatiji - donosimo listu zarada 500 najbogatijih na svijetu
Manager.ba/klix.ba Svijet 02 siječnja, 2020

Osnivač Amazona Jeff Bezos i dalje je najbogatiji čovjek na svijetu, iako je za godinu dana izgubio 10 milijardi dolara.

 

Bezos je u 2020. godinu ušao kao najbogatiji čovjek na svijetu, a na listi Bloombergovog indeksa milijardera navedeno je da posjeduje čak 115 milijardi dolara.

U stopu ga prati Microsofta Bill Gates, čije bogatstvo iznosi 113 milijardi dolara, prenosi CNN.

Bezos, Gates i francuski poslovni magnat Bernard Arnault jedina su trojica milijardera na listi čije neto bogatstvo prelazi 100 milijardi dolara.

Iako se očekivalo da će Bezos pasti na listi najbogatijih poslije razvoda od supruge Mackenzie, koji ga je prilično koštao, to se nije dogodilo. U međuvremenu, ona se našla na 25. mjestu najbogatijih s bogatstvom od 37 milijardi dolara.

Među prvih deset najbogatijih i dalje su poznata lica: Warren Buffett i Mark Zuckerberg su na četvrtom, odnosno petom mjestu. Među prvih deset su i Amancio Ortega (75,5 milijardi), Larry Page (64,6 milijardi), Sergey Brin (62,7) i Charles Koch (62 milijarde).

Jedina žena u prvih deset je Julia Flesher Koch, udovica biznismena Davida Kocha, s bogatstvom koje se procjenjuje na 62 milijarde dolara.

Od 10 najbogatijih osoba na svijetu, čak osam ih je iz Sjedinjenih Američkih Država.

Kompletnu Bloombergovu listu pogledajte OVDJE.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!