POZITIVAN PRIMJER
Jedan od najbogatijih bh. načelnika pravi puteve vlastitim novcem
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 28 listopada, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Predizborno je vrijeme i mnogi načelnici nalaze načina da se dodvore glasačima, između ostalog javnim radovima poput asfaltiranja propalih cesta.  
Jedan od njih je načelnik Kalesije Sead Džafić koji je otišao korak dalje jer neke puteve pravi vlastitim a ne općinskim novcem.

 

Džafić je prije nekoliko dana posjetio mještane zaseoka Krušik u Vukovijama Donjim s kojima je razgovarao o problem koji imaju, a to je put koji od njihovog naselja vodi prema poljoprivrednim parcelama.

– S obzirom na to da je u pitanju posipni material, odnosno kamen odlučio sam da to nabavim iz vlastitih sredstava kako bi pomogao mještanima da mogu doći do svojih parcela koje obrađuju i kako bi iste zasijali poljoprivrednim kulturama. Pored kamena, mještanima sam ustupio i mašine svoje firme da to završe – istakao je Džafić.

Sead Džafić

On ističe da je mještanima dao obećanje da će put biti završen i to obećanje je ispunio.

Džafić sredstva od svoje plate svaki mjesec usmjerava za najbolje studente, učenike, sportiste kao i za socijalno ugrožene porodice te je za svoj mandate u te namjene izdvojio preko 140.000 KM.

Džafić je, podsjetimo, jedan od najbogatijih načelnika i političara u BiH. U posljednjem imovinskom kartonu prijavio je imovinu vrijednu 46 milijuna KM.

Najveći dio dolazi od njegove kompanije Unis tok, ali on ima i vrijedne nekretnine.  
 

Tada je prijavio 4 stana, 5 kuća i 3 poslovna prostora, kao i 5 milijuna KM na računu.

Tagovi:
Video
VIDEO
Kako napraviti poslovni plan: Metoda 10 pitanja
VIDEO
Kako pronaći ideje za biznis?
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa