LUMIWINGS
Iz Tuzle u pet europskih gradova za 75 eura
Manager BiH 02 prosinca, 2023

Grčka aviokompanija Lumiwings 18. prosinca počinje letove za pet odredišta u Švedskoj, Nizozemskoj, Danskoj i Njemačkoj. 

 

Grčka aviokompanija Lumiwings 18. prosinca počinje letove s Međunarodne zračne luke Tuzla (MAT) na pet europskih destinacija, a pripremi liniju i za Istanbul, najavljeno je na svečanosti Međunarodnoj zračnoj luci Tuzla. 

Izravni letovi iz Tuzle bit će uspostavljeni prema švedskim gradovima Stockholm i Halmstad, nizozemskom Maastrichtu, njemačkom Saarbruckenu i danskom Esbjergu. Putnike iz Tuzle prevozit će Boeing 737-700 sa 149 putničkih mjesta.

Menadžer Lumiwingsa Dimitrios Kremiotis potvrdio je kako je uz početak linija prema pet gradova u Europi, planiran i početak letova prema Turskoj.  

"Naša očekivanja su kako će uspostavljene letove putnici dobro prihvatiti te ponuđeni letovi posebno pobuditi poslovni interes dijaspore. Kako bismo omogućili putnicima kupiti avionske karte za predstojeće zimske praznike po povoljnijim cijenama, od danas nudimo avionske karte po cijenama već od 75 eura", naveo je Kremiotis.

Ugovor MAT-a i Lumiwingsa potpisan je nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona osigurala 2,5 milijuna KM kao potporu projektu u vidu subvencija te raspisan javni poziv za aviokompanije. 


Manager.ba

Povezani članci

1

Video
ASA BOLNICA
ASA Bolnica Sarajevo, februar 2024
MIRO RAGUŽ
Umjesto građevinskog inženjera postao pionir grafičkog dizajna
RASIM MEMAGIĆ, ALMA RAS D.O.O.
Brend iz Olova koji je krenuo u svijet